Depunerea cererilor de finanțare pentru investiții în industria prelucrătoare

Ministerul Economiei a anunțat că, începând din data de 1 noiembrie, se deschide sesiunea de depunere a cererilor de acord pentru finanțare în baza schemei de ajutor de stat instituită prin HG nr. 959/2022 privind schema de ajutor de stat pentru acordarea de granturi de investiții destinate industriei prelucrătoare, publicată în MO nr.776 din 4.08.2022.

Sesiunea va avea o durată de 30 zile lucrătoare și este cuprinsă în perioada 1 noiembrie – 16 decembrie 2022. Pe site-ul Ministerului Economiei (http://www.economie.gov.ro/) sunt postate următoarele documente utile: * HG nr.959/2022 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare * Ordinul ministrului economiei nr. 1181/2022 pentru aprobarea Ghidului solicitantului elaborat în baza HG nr. 959/2022 * Anexele 1; 2; 2.1; 3; 4; 5; 6; 7 precum și formatul Excel aferent proiecțiilor financiare la Ghid, în format editabil. Ghidul detaliază aspectele tehnice legate de documentele și modalitatea prin care firmele interesate pot aplica pentru accesarea de fonduri de la Ministerul Economiei. Documentul cuprinde șase anexe: Anexa 1 – Cerere acord de finanțare, Anexa 2 – Plan de afaceri, Anexa 2.1 – Plan de investiții, Anexa 3 – Plan creare locuri de muncă, Anexa 4 – Declarație pe propria răspundere, Anexa 5 – Grilă punctaj și Anexa 6 – Cererea de rambursare.

Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative se pot transmite la Registratura Ministerului Economiei, Calea Victoriei nr. 152, sector 1, București, menționându-se pe plic ”Schema de ajutor de stat instituită prin HG nr.959/2022 – Direcția Politici Industriale și Competitivitate”, în intervalul orar Luni -Joi: 8.30 – 17.00, Vineri9i: 8.30 – 14.30. Orice solicitări pentru eventuale clarificări suplimentare referitoare la prevederile acestei scheme de ajutor de stat pot fi transmise la adresa de e-mail ajutordestat@economie.gov.ro.

Plata ajutorului de stat se va efectua în perioada 2022 – 2027, în baza acordurilor pentru finanţare emise. Ajutoarele vor fi acordate pentru realizarea de investiții inițiale sau pentru o investiţie iniţială în favoarea unei noi activităţi economice, fiind considerate costuri eligibile investițiile în active corporale și necorporale, costurile salariale estimate care rezultă din crearea de locuri de muncă în urma unei investiţii iniţiale, calculate pe o perioadă de doi ani sau o combinaţie între cele două.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut