Demolarea garajelor inestetice continuă și în acest an

Aproximativ 2000 de garaje vor fi demolate până la sfârșitul anului 2022. Pentru 1800 din acestea au fost făcute deja demersurile, situația juridică fiind clarificată.

Municipalitatea clujeană căntinuă și în acest an, procesul de demolare a garajelor inestetice din spatele blocurilor, ridicate după 1990. În locul acestora, se vor realiza locuri de parcare și vor fi amenajate spații verzi. „Continuă și în acest an demolarea garajelor, vor fi demolate aproximativ 2000 până la sfârșitul anului. Cartierele în care vor fi demolate garaje sunt Zorilor, Grigorescu, Mărăști, Gheorgheni, Mănăștur, peste tot vor fi astfel de acțiuni”, a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

În luna februarie a anului trecut, municipalitatea clujeană a emis somații de demolare pentru 288 de garaje în cartierul Grigorescu și pentru 370 din Mănăștur – zona adiacentă străzii Grigore Alexandrescu. Ulterior, în toamnă, s-a desfășurat o altă etapă de demolare a garajelor pe mai multe străzi importante din oraș.

Clujenii care refuză să le demoleze, își vor pierde locurile de parcare și vor avea de plătit aproximativ 4.000 de lei. Din totalul de circa 10.000 de garaje existente în Cluj-Napoca, au fost demolate de la începerea procesului, 3600.

Recent, viceprimarul Dan Tarcea preciza că acolo unde au fost astfel de acțiuni, s-au plantat arbori și s-au extins considerabil spațiile verzi, pe lângă amenajarea locurilor de parcare. „Schimbarea la față” a zonelor în care au fost sau încă mai sunt garaje face parte din strategia de înverzire a municipiului Cluj-Napoca.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut