Dajbog: Aproximativ 3.400 de amenzi, aplicate în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere au fost aplicate aproximativ 3.400 de amenzi contravenționale, dintre care 391 pentru încălcarea măsurilor privind starea de urgență, a precizat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, citată de AGERPRES.

„În noaptea de Înviere, echipajele de ordine publică au intervenit la 1.846 de evenimente sesizate pin 112, fiind aplicate 3.384 de amenzi contravenționale, dintre care 391 pentru încălcarea măsurilor privind starea de urgență. Totodată, au fost întocmite 234 de dosare penal, dintre care trei pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat Monica Dajbog, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ea a adăugat că aproape 26.000 de angajați ai MAI, poliției locale și militari au acționat în țară pentru asigurarea ordinii publice. „Peste 23.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și lucrători de la alte structuri ale MAI au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică pe întreg teritoriul țării, o atenție deosebită fiind acordată prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus. În sprijinul și sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne, au acționat peste 1.900 de polițiști locali și aproximativ 700 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale”, a precizat Dajbog.

Potrivit acesteia, pentru îndeplinirea misiunilor din ultimele 24 de ore, au fost puse la dispoziție peste 9.300 de mijloace de mobilitate, din care aproape 8.000 aparținând structurilor MAI, circa 1.200 – poliției locale, iar aproximativ 300 de mijloace – MApN, fiind organizate puncte fixe de verificare în toată țara și patrule mobile de polițiști și jandarmi pentru evitarea oricăror incidente.

Articole din aceeasi categorie