Cutremur în România. S-a resimțit și la Cluj

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5,2 pe Richter s-a produs, luni, la ora locală 16:58, în Oltenia, judeţul Gorj, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 15 kilometri şi a fost localizat la 102 km sud-vest de Sibiu, 107 km nord-vest de Craiova şi 137 km vest de Piteşti.

La 17,21 un nou cutremur, cu magnitudinea de 3 pe Richter s-a produs tot în Oltenia, judeţul Gorj, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 15 kilometri şi a fost localizat la 109 km sud-vest de Sibiu, 111 km nord-vest de Craiova şi 146 km vest de Piteşti.

Acesta a fost al doilea seism înregistrat în interval de 30 de minute în zonă, după cel cu magnitudinea de 5,2 produs la ora locală 16:58.

Mai mulți cetățeni au sesizat Făclia că seismul a fost resimțit, însă nu puternic, și în județul Cluj, inclusiv în Cluj-Napoca.

Un clujean care lucrează la o bancă din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca a declarat că a simțit cum se mișcă biroul la care lucra.

O clujeancă se afla în jurul orei 17 la birou în Piața Cipariu când a simțit că se mișcă becul și scaunul de birou pe care stătea.

„Stăteam in pat și citeam iar la un moment dat am simțit pur și simplu că mă leagăn. Am avut impresia că amețesc din cauză că am citit prea mult. Nu a fost asta cauza pentru că după câteva minute am văzut la știri că a fost cutremur în județul Gorj și că s-a simțit și n alte locuri din țară”, ne-a declarat Dana, care locuiește la etajul nouă a unui bloc din Mănăștur.

Reprentanții ISU Cluj au declarat pentru Făclia că nu au avut niciun solicitare în cursul după amiezii de marți legată de cutremur.

Citește și lista cu clădirile vulnerabile la cutremur din județul Cluj. 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut