Cutia cu Bucurie

Peste 14.000 de produse greu perisabile vor ajunge în următoarele zile la familii dezavantajate din toată țara, a anunțat organizația Salvați Copiii, care își intensifică intervenția umanitară în comunitățile vulnerabile oferind 1.000 de kituri de hrană, printr-un demers susținut de Carrefour România, cu sprijinul Green PC Ambalaje.

”Pandemia cauzată de SARS-CoV2 constituie un risc crescut pentru femeile însărcinate, nou-născuții și copiii de vârste școlare din comunitățile vulnerabile, cu acces îngreunat la servicii medicale și sociale. Salvați Copiii România a intensificat în această perioadă intervenția în comunitățile rurale, asigurând atât servicii de asistență socială și medicală, cât și sprijin material. Iar astăzi, cu sprijinul Carrefour, susținem în continuare familiile aflate în situații dificile, oferindu-le «Cutia cu Bucurie», un strop de speranță și ajutor în aceste vremuri greu încercate” – declară Gabriela Alexandrescu, președinte Executiv Salvați Copiii România.

„Cutia cu Bucurie” este un proiect al Carrefour, cu sprijinul Green PC Ambalaje, care asigură necesarul de hrană pentru cel puțin două săptămâni, pentru o familie cu 3 persoane. Fiecare kit de hrană conține produsele de bază – ulei, făină, mălai, orez, zahăr, griș, paste, bulion, biscuiți, lapte uht, cereale, conservă de fructe, conservă de carne – și, în plus, „are rolul de a oferi un zâmbet beneficiarilor, prin designul și mesajele special concepute de poetul modern Iv Cel Naiv” – precizează inițiatorii campaniei.

Prin eforturile comune, „Cutia cu Bucurie” va ajunge zilele acestea în căminele a peste 1.000 de familii vulnerabile.

Conform statisticilor din raportul anual pe 2019 al organizației Salvați Copiii, peste 33% dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și peste 150.000 de copii adorm flămânzi.

M. T.

Articole din aceeasi categorie