Cursuri gratuite de reconversie în IT

Platforma de recrutare eJobs România lansează un proiect european de recrutare online pentru reconversie în IT, destinat în special persoanelor cu nivel scăzut de calificare, a cărui valoare ajunge la un milion de euro.


Fie că este vorba de juniori sau de seniori cu ani de experienţă în piaţă, specialiştii din domeniul IT sunt cei mai căutaţi candidaţi ai momentului,
iar recrutorii din companii spun că piaţa ar putea absorbi oricând, cu lejeritate, peste 20.000 de IT-işti, atât pentru poziţiile deschise în corporaţiile multinaţionale, cât şi pentru cele din companiile mici, de tip start-up. „Sunt nu doar foarte căutaţi, ci şi foarte bine plătiţi, încă din etapa de entry level. Tocmai de aceea IT-ul este domeniul preferat de cei care vor să facă o reconversie profesională. „, spun reprezentanții eJobs România.
În acest context, eJobs dă startul Coderslab, un proiect cu finanţare europeană de reconversie profesională în IT, destinat în special persoanelor cu nivel scăzut de calificare.
„Este un proiect a cărui finanţare ajunge la 1 milion de euro şi vizează reconversia unor categorii de candidaţi care au în acest moment dificultăţi în a-şi găsi un loc mai bun pe piaţa muncii. Vorbim despre persoane cu vârsta cuprinsă între 25 şi 65 de ani, din orice judeţ al ţării, cu excepţia Capitalei şi a judeţului Ilfov, cu cel puţin 8 clase absolvite, care în prezent au un loc de muncă, însă doresc să facă o schimbare. Ne dorim să aducem la cursuri 651 de angajaţi pe care ulterior îi vom sprijini, prin consiliere profesională, în găsirea unui nou loc de muncă. 30% dintre aceştia trebuie să fie femei, iar 196 de persoane trebuie să vină din mediul rural, să aibă peste 40 de ani sau un nivel scăzut de calificare. Foarte important de menţionat este faptul că nu este nevoie de pregătire anterioară – cursurile sunt gândite special pentru începători. Trebuie să aibă doar minimum 8 clase absolvite, să fie angajaţi şi să fie dornici să înveţe”,
spun cei de la eJobs.
Cursanţii vor avea de ales între cursurile de Programator Java Script, unde vor învăţa cum să dezvolte interfeţe pentru aplicaţii web sau mobile, şi Tester QA, unde vor învăţa să recunoască defectele unui produs web sau soft. Primele vor avea o durată cuprinsă între 4 şi 6 luni, iar cele de QA între 6 şi 8 săptămâni.
Sesiunile de învăţare se vor desfăşura de luni până vineri, seara, în intervalul 18:00 – 21:00. Au loc online, deci participanţii pot intra pe platformă direct de acasă. Au nevoie doar de un webcam şi de o conexiune bună la internet. Totodată, fiind vorba despre un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, cursurile sunt 100% gratuite.
Cei interesaţi se pot înscrie pe https://cursuri-it.ejobs.ro/cursuri/, completând formularul aferent fiecărui curs. Admiterea se va face pe principiul „primul venit, primul servit” pentru persoanele ce au dosarul de înscriere complet.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut