Cursuri de formare profesională în Cluj

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) reia luna viitoare organizarea de cursuri de formare profesională, inclusiv în județul Cluj.

În februarie, ANOFM va organiza 85 de programe de formare profesională pentru 1.279 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.
În județul Cluj vor fi organizate două cursuri, pentru 28 de persoane, în domeniile Competențe antrprenoriale, respectiv Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației (câte 14 locuri).
De remarcat că, la nivel național, programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează altfel de calificări decît cele din Cluj, cum ar fi operator introducere validare şi prelucrare date (133 persoane), agent de securitate (96 persoane), femeie de serviciu, frizer, coafor, manichiură, pedichiură, îngrijitor spaţii verzi, bucătar, inspector (referent) resurse umane, instalator instalaţii tehnico – sanitare şi de gaze, contabil sau lucrător în comerţ. Pentru comparație să spunem că judeţele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt Dâmboviţa (112 persoane), Neamţ (102 persoane) și Braşov (70 persoane).

Anul trecut, ANOFM a organizat cursuri de formare pentru 16.560 persoane, dintre care 11.351 șomeri și 2.655 de ucenici.

Informații suplimentare despre cursurile organizate în Cluj se pot obține de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (Cluj-Napoca, str. G. Coșbuc nr. 2).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut