Curse gratuite de taxi pentru medicii din Cluj-Napoca

Compania Free Now (Clever) a creat o secțiune dedicată personalul medical din spitale în aplicația de taxi și ridesharing, prin care pot comanda curse și se pot deplasa gratuit de la și către locul de muncă în perioada stării de urgență, în baza legitimației de serviciu.

Cursele gratuite sunt asigurate cu sprijinul unei flote speciale formate din șoferi parteneri din Cluj-Napoca. În acest moment, aproximativ 100 de șoferi s-au alăturat inițiativei și vor desfășura exclusiv curse pentru medici și pentru personalul implicat în gestionarea situației de urgență. Pentru desfășurarea curselor în condiții de siguranță, compania a identificat o soluție pentru dotarea mașinilor cu un panou despărțitor între scaunele din față și bancheta din spate. FREE NOW face toate demersurile pentru a găsi și ale persoane, dispuse să își pună voluntar la dispoziție mașina și timpul pentru a-i conduce pe medici, fără să aștepte nicio compensație.

Inițiativa FREE NOW este susținută și de aplicația yeParking, care adună în prezent o comunitate de 10.000 de șoferi.

FREE NOW a încheiat un parteneriat cu Asociația Studenților din Universitatea Politehnică București prin care oricine poate să ajute, de acasă, eroii din spitale aflați în cursa contra coronavirusului. Cu cât mai multe donații, cu atât mai multe curse pentru medici, dar și sprijin financiar pentru șoferii voluntari, pentru cheltuielile cu carburantul și cu măști, dezinfectanți și mănuși necesare pentru desfășurarea în condiții cât mai sigure a curselor. Toate informațiile despre cum poate să ajute comunitatea sunt disponibile pe free-now.com/eroi.

Articole din aceeasi categorie