Curățenie de primăvară la Gherla

Zilele trecute în parcurile și străzile municipiului Gherla am găsit o amplă mobilizare de forțe la reamenajarea zonelor verzi. Personalul muncitor de la SC ADP SA a ieșit dis de dimineață la muncile sezoniere. Asta înseamnă ștergerea urmărilor iernii și pregătirea spațiilor verzi pentru sezonul de primăvară.

În momentul documentării noastre s-a lucrat pe strada 1 Decembrie 1918, unde s-au adunat crengile uscate de pe marginea trotuarelor și au fost măturate zonele verzi. De asemenea, au fost curățate șanțurile de scurgere a apei și s-au reînnoit spațiile verzi din fața Căminului de persoane vârstnice. Crengile uscate au fost transportate de mașinile aparținând SC ADP SA, nelăsându-se nimic pe marginea trotuarelor sau a carosabilului. Astfel de lucrări au fost realizate zilele trecute în centrul municipiului și pe strada Avram Iancu, unde zonele verzi au fost protejate de stâlpi mici, nelăsându-se loc parcărilor de mașini. Asta s-a făcut și pe o porțiune a străzii Cloșca, chiar în vecinătatea bisericii Solomon. A fost mare nevoie de această măsură, fiindcă în vecinătatea pieții agroalimentare, în zilele de târg – lunea și vinerea – pe iarbă staționau zeci de mașini.

Mergând mai departe, în Piața Libertății angajații serelor lucrau la pregătirea spațiilor verzi pentru plantatul florilor din fața Catedralei Armenești, unde au fost puse la locurile lor toate băncile, spre bucuria copiilor, a părinților și bunicilor, care au luat deja în primire cea mai căutată zonă a orașului. S-a executat toaletarea arborilor pe raza localității, iar zilele trecute au fost curățate și aleile din parcul mare. Totodată, s-a făcut curat și pe malul Canalului Someș, în perioada trecută muncitorii de la societatea amintită acționând la intrarea în cartierul Candia.

La sfârșit de martie, pe străzile municipiului Gherla am văzut mai mulți oameni de la salubritate măturând străzile. Nu e de mirare, timpul favorabil creează noi fronturi de lucru, iar în aceste zile nu trebuie lăsat nimic la voia întâmplării. Orașul de pe Someș a fost totdeauna renumit pentru curățenia și ordinea de pe spațiul public. În anii 60 a ocupat și locul I pe țară pentru buna gospodărire a orașelor mici, atunci a fost o mare onoare pentru fostul Armenopolis. Tradiția trebuie continuată.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut