Curățenia de primăvară e în toi, la Cluj-Napoca

Municipalitatea clujeană derulează, în această perioadă, o serie de acțiuni de igienizare a zonelor verzi din oraș. Mai mult, tot în aceste zile, și până la începutul lunii mai, au loc acțiuni de plantare de arbori pe aliniamentele străzilor, în curțile școlilor, parcuri și locuri de joacă.

Săptămâna trecută, în zona Dâmbul Rotund s-a desfășurat o acțiune de salubrizare cu asistații sociali și cu firmele de salubrizare.

„Acțiunile de curățenie sunt acțiuni normale pe care le desfășurăm cu firmele de salubritate și cu asistații sociali. Am început cu parcurile, cu zonele pârâurilor, vom continua cu astfel de acțiuni, cu sprijinul Poliției Locale. De asemenea, am descoperit mai multe rampe clandestine în toate zonele din oraș, din păcate. Am făcut igienizări în toate parcurile, și acolo am găsit mizerii și gunoaie. Tot în privința igienizării, mai avem o acțiune coordonată de primarul Emil Boc, de spălarae a străzilor și trotuarelor din municipiu în unele zone doar cu apă, în altele cu apă și detergent, pentru eliminarea prafului”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea pentru Făclia de Cluj.
În paralel, municipalitatea continuă și campaniile de plantare de arbori.

„Suntem în plină campanie de plantare de arbori, care va continua până la începutul lunii mai. Până în prezent, au fost recepționați 620 de arbori. Aceștia au fost plantați pe aliniamente stradale -străzile Primăverii, Traian Vuia, Plopilor, Observator, în curțile școlilor -la Liceul Lucian Blaga, Liceul de Transporturi, Școala Augustin Benea, în locuri de joacă și parcuri – Baza Sportivă Gheorgheni, Parcul Central, Parcul Rozelor, Meziad, Bucegi, Grădinarilor, Unirii, Meteor, sau în locul garajelor, pe strada Bârsei (4 arbori plantați în locul a 4 garaje). Alți 114 arbori vor fi plantați pe străzile pe care s-au demarat lucrări la 1 martie, și anume Cardinal I. Hossu (85 de bucăți), George Coșbuc (29 bucăți) și Sindicatelor (6 bucăți)”, a mai spus Dan Tarcea.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut