Cum se implică Primăria Cluj-Napoca în pregătirea noului an școlar

Mai este puțin până la începerea noului an școlar, iar pregătirile sunt în toi.

În această perioadă, școlile clujene se pregătesc de începerea cursurilor și efectuează o serie de lucrări de reparații și întreținere – de la igienizări până la amenajarea curților. Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, precizează cât de avansate sunt acestea. „În acest an, avem lucrări la 75 de școli. Până în acest moment sunt recepționate deja lucrări la 23 de școli, iar până la începerea școlii vor fi recepționate și la celelalte 52 de școli. Am alocat suma de 19 milioane lei pentru reparații. Lucrările vizează igienizări, zugrăveli, vopsiri, înlocuirea pardoseli, reparații  la fațadă, acoperiș, înlocuirea unor obiecte sanitare sau instalații electrice, instalații de încălzire, în funcție de necesitățile care există la fiecare școală în parte astfel încât anul școlar să înceapă în bune condiții și copiii să se poată bucura. Lucrările se vor încheia până la sfârșitul lunii, iar la începutul anului școlar, școlile vor fi pregătite, astfel încât să nu se mai lucreze după aceea. Deci până la începerea școlii, în 5 septembrie, toate lucrările vor fi finalizate. Aceste reparații se fac în fiecare an, pentru că pe parcurs se mai deteriorează anumite elemente din școală, sunt reparații curente”, a declarat Dan Tarcea, pentru Făclia de Cluj.

În prezent există și lucrări de amploare la o unitate de învățământ din municipiul Cluj-Napoca. Este vorba de Școala Nicolae Iorga, unde se efectuează lucrări de modernizare. „Este un proiect pe fonduri europene, lucrările sunt în grafic acolo, este practic o investiție de la zero, va fi o școală extrem de modernă”, a mai spus Dan Tarcea.

De asemenea, în momentul de față există lucrări de amenajare a curților interiaore la Școala Alexandru Vaida Voievod, Școala Gimnazială Constantin Brâncuși, Creșa Tom-Degețel, Creșa Patrocle, Creșa Micul cercetaș.

În ce privește zonele care vor rămâne în șantier și după începerea noului an școlar, acestea cuprind Calea Moților, strada Mărginașă, Calea Mănăștur. Conform viceprimarului, în aceste zone, vor fi lucrări în tandem, care nu se vor încheia până la începerea școlii, fiind o investiție mare. Totodată, se va lucra în continuare și pe strada Kogâlniceanu.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut