Cum întâmpină Cluj-Napoca noul an școlar

Primăria Cluj-Napoca investește în fiecare an în educație cel puţin 20% din taxele și impozitele încasate. Și anul acesta, s-au efectuat lucrări de întreţinere şi reparaţii la toate şcolile în care a fost nevoie.

Conform municipalității, lucrările de reparații curente efectuate în anul 2021 la unitățile de învățământ preuniversitar din Cluj-Napoca se ridică la valoarea de 12.773.543,21 lei și s-au realizat la 61 de unități de învățământ. Acestea au constat în: igienizări, reparații la instalațiile sanitare, înlocuirea obiectelor sanitare, zugrăveli, reparații la instalațiile electrice, reparații la instalațiile de încălzire, înlocuirea tâmplăriei-ferestre și uși, înlocuirea pardoselii, hidroizolații, reparații ale acoperișurilor și nu numai.

Lucrările au fost finalizate, cu excepţia celor de la Şcoala de Muzică „Augustin Bena” care au termen de finalizare 16.10.2021.

Reprezentanții municipalității mai precizează că vor mai fi executate în această toamnă lucrări la încă 12 unităţi de învăţământ care nu vor afecta procesul de învăţământ. Aceste lucrari sunt în valoare de circa 1.500.000 și vizează reparaţii la împrejmuiri deteriorate din cauza ploilor din ultima perioadă, reparaţii la invelitori (ţiglă, tablă, hidroizolaţii etc.), igienizări la blocuri alimentare, lucrări de înlocuire a hidranţilor etc.

De asemenea, la trei unităţi de învăţământ (Grădiniţa Aşchiuţă, Liceul Apaczai şi Liceul Brassai) nu se execută lucrări în acest an din cauza tipului acestora (igienizări săli de clasă) care afectează procesul de învăţământ.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut