Cultura clujeană- afectată după pandemie. Se caută soluții

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat, pentru perioada următoare, mai multe dezbateri publice, având în vedere faptul că pandemia Coronavirus a afectat foarte multe domenii de activitate din orașul nostru și în vederea adoptării unor politici publice eficiente, inclusiv din perspectiva alocărilor financiare de la bugetul local. Miercuri seara a avut loc, online, prima dezbatere, pe tema sectorului cultural clujean.

La discuții au participat organizatori de evenimente, reprezentanți ai mediului academic și ai administrației locale. Primarul Emil Boc i-a îndemnat pe organizatorii care au depus proiecte să gândească și să reevalueze evenimentele raportându-se la ceea ce vor decide autoritățile naționale, ținând cont de contextul actual. De asemenea, edilul i-a asigurat pe organizatori că autoritățile locale vor sprijini acest dmeniu. „Menținem vybe-ul cultural al Clujului”, a spus primarul.

Anul acest ar urma să aibă loc două sesiuni de acordare de finanțări nerambursabile pentru cultură- în vară și în toamnă.

Vă reamintim, dezbaterile inițiate de primărie se concentreaază în principiu, dar fără a se limita doar la acestea, pe următoarele teme și probleme: cum a fost afectat domeniul respectiv de pandemia Coronavirus; care sunt soluțiile în domeniul respectiv după pandemia Coronavirus si care sunt modalitățile și politicile publice prin care Primăria și Consiliul local pot ajuta domeniul respectiv.

După domeniul cultural, calendarul dezbaterilor publice anunțat de primărie este următorul: starea sectorului de sănătate clujean. Alocărille financiare pentru domeniul medical: marți, 2 iunie 2020, ora 12:00; starea sportului clujean. Alocările financiare pentru domeniul sportului: marți: 9 iunie 2020, ora 12:00; starea mediului de afaceri clujean. Provocări și soluții: marți: 16 iunie 2020, ora 12:00; starea socială a municipiului Cluj-Napoca. Provocări și soluții: marți: 23 iunie 2020, ora 12:00.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie