„Cu ochii” pe problema alimentării cu apă, în județul Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a dat asigurări că forul administrativ este foarte atent la problema alimentării cu apă, mai ales în mediul rural, acolo unde au existat probleme Declarația sa a venit în contextul în care, în cadrul ședinței ordinare de miercuri, s-a adus în discuție acest subiect.

Într-adevăr, există zone în care în principal din cauza secetei, dar sigur, în plan secund și din cauza faptului că nu întotdeauna apa este folosită eficient de oameni, au fost probleme- dar asta este o chestiune pe care nu o putem contriolo noi, în familia fiecăruia. În principal, din cauza secetei. Am avut două mari probleme, am făcut un comitet de intervenție la Compania de Apă, pentru a putea acționa de fiecare dată când avem astfel de situații. Am avut două mari probleme, dar nu sunt singurele respectiv Chinteni și Cuzdrioara, și am găsit soluții. Primăria Chinteni pe propria cheltuială a achiziționat teren și un rezervor de rezervă iar noi am legat acest rezervor la rețeaua suplimentară. De asemenea, la Cuzdrioara, unde am găsit soluție alternativă, încercând împreună cu Primăria din Dej să echilibrăm furnizarea de apă către două sate care aparțin de Cuzdrioara, și către zona industrială din Dej. Am găsit și acolo o soluție. Încercăm să tratăm fiecare zănă, unde apar astfel de probleme. (…) Există într-adevăr aceste probleme pe anumite zone, cum există de altfel în toată România, însă nu au fost probleme grave. A mai fost problema de la Gheorgheni și au mai fost câteva situații însă peste tot am intervenit prin Compania de Apă, acolo unde a fost nevoie de apă suplimentară am oferit cu pompe mobile un supliment de presiune, iar acolo unde a fost nevoie de apă cu cisternele, au fost duse și folosite. Suntem atenți la această chestiune, Încercăm să menținem sub control problema. Sper să nu avem probleme mai grave, au fost câteva pe care punctual, le-am rezolvat. Vă promit că vom trata fiecare subiect și fiecare eveniment apărut foarte atent și vom găsi soluții. Este o prioritate”, a declarat Alin Tișe.

Nu în ultimul rînd, autoritățile clujene au în vedere și zona Corușu și Săliștea Nouă, unde la fel, există probleme cu apa.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut