Crucea Roșie Română: Apel pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina

Crucea Roșie Română își exprimă „profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situației din Ucraina, ce are consecințe devastatoare asupra populației civile”, atrăgând, totodată, atenția că sute de mii de oameni care locuiesc aproape de zona de contact „se confruntă în mod regulat cu lipsa accesului la alimente, apă și electricitate”, o „realitate zilnică, de aproape opt ani de violență continuă”.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care și-au părăsit țara, Crucea Roșie Română a lansat apelul umanitar „Umanitatea nu are granițe”.

„Sunt nevoiți să lase totul în urmă. Crucea Roșie Română este aici pentru ei. Pentru că avem o misiune: să protejăm viața, să aducem speranță, să facem bine. Iar UMANITATEA NU ARE GRANIȚE. Au nevoie de: •adăpost  •hrană  •îndrumare și suport emoțional. Au nevoie de AJUTOR!” – a transmis Crucea Roșie Română.

Donațiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana: RO76BRDE410SV07590484100 (Lei), RO12BRDE410SV31714694100  (Euro), RO88BRDE410SV36413794100 (USD).

 ”În această perioadă de tensiune și neliniște, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populația civilă care va ajunge pe teritoriul României. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniți și protejați. Crucea Roșie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie. Este momentul să ne implicăm și să fim solidari cu poporul ucrainean”, a declarat Ioan-Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut