Creșă nouă și grădiniță modernă, la Cluj-Napoca

Aleșii locali clujeni vor dezbate, în ședința de săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre privind obiectivul de investiții „Modernizare și reconversie clădire existentă în creșă și grădiniță, Parcul Feroviarilor nr. 1A”, din Cluj-Napoca.

Municipalitatea arată că prin intervenția propusă se dorește extinderea numărului de locuri pentru creșă, prin crearea unor spații la standarde moderne. Se propune, astfel, realizarea lucrărilor de modernizare și reconversie a clădirii, astfel încât să funcționeze în interior grădinița existentă și o creșă nouă. Totodată, se va realiza și o scară metalică exterioară, precum și o nouă împrejmuire pentru toată parcela iar în partea nordică a parcelei se va ameenaja aun nou loc de joacă.

Conform municipalității, au fost propuse două scenarii, optându-se pentru primul din acestea și anume clădirea va adăposti la parter grădinița existentă cu 60 de copii împărțiți în trei grupe. La etaj se va amenaja noua creșă care va avea o capacitate de 52 de copii împărțiți în patru grupe, iar la mansardă se vor dispune spații conexe. În spațiul de la parter unde se vor regăsi cele trei săli de grupe, sala de mese, spălătoria, cabinetul medical și alte utilități, intervențiile vor fi minimale. Se vizează intervenții care permit funcționarea creșei ce se va amenaja la etaj, în 501,63 mp, unde se vor regăsi cele patru săli de grupă, cu dormitoare, vestiar, trei grupuri sanitare și nu numai.

Valoarea totală a investiției este de 9.936.714,44 lei (cu TVA).

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut