COVID-19 la Vatican

Patru membri ai Gărzii Elveţiene, corpul militar care asigură securitatea Papei Francisc, au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, potrivit DPA.

Cazurile au fost diagnosticate în weekend, a precizat Bruni.

Cei patru prezintă simptome de COVID-19 şi s-au autoizolat, iar persoanele care ar fi putut intra în contact cu aceştia sunt testate, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Între timp, tuturor gărzilor elveţiene, indiferent dacă sunt sau nu de serviciu, li s-a cerut să poarte măşti sanitare în permanenţă şi să respecte reglementările de sănătate, a adăugat Bruni.

În Vatican alte trei cazuri active de coronavirus au fost detectate în „ultimele săptămâni” la rezidenţi sau cetăţeni ai Vaticanului care au prezentat simptome uşoare şi se află în prezent în izolare, a completat purtătorul de cuvânt.

O epidemie de coronavirus în rândul gărzilor elveţiene ar putea fi o sursă serioasă de îngrijorare pentru papă, deoarece intră în atribuţiile acestui corp militar să stea aproape de pontif.

Francisc are 83 de ani şi chiar dacă i-a fost îndepărtată o parte a unui plămân din cauza unei boli în tinereţe, este considerat relativ sănătos pentru vârsta sa. La sfâşitul lunii februarie, pontiful a prezentat simptome asemănătoare gripei, însă nu s-a infectat cu noul coronavirus.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut