Copiii tradițiilor clujene

Sute de copii din toate zonele județului Cluj vor prezenta, în 1 și 2 iunie, în Parcul Central din Cluj-Napoca, cele mai frumoase jocuri, cântece, obiceiuri și tradiții popular, în cadrul unui spectacol organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Intitulat „Copiii tradițiilor clujene” și organizat cu ocazia Zilei Copilului, în cadrul proiectului ,,Hai-hui printre povești”, derulat de Teatrul de Păpuși „Puck”, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, spectacolul se va desfășura, în fiecare dintre cele două zile, de la ora 12:00, la Casino – Centrul de Cultură Urbană.

În prima zi vor evolua ansamblurile folclorice de copii și tineri: ,,Izvorașul Turenilor”, secția română, instr. coregraf Ștefan Vălean, respectiv secția maghiară, instr. coregraf Gabriela Ludușan, ,,Șoimii Carpaților” – Florești, instr. coregraf Puiu Senteș, alături de tinerii interpreți din cadrul ansamblului – Ștefan Abrudan, Laurențiu Paven și Rebeca Rus, Asociația ,,De la lume adunate și-napoi la lume date”, instr. coregrafi Daniel Rusu și Daniela Cristuțiu, ,,Jucăușii din Frata”, instr. coregraf Romulus Bucur. În finalul programului folcloric vor evolua tinerii interpreți Dragoș Câmpean, Adela Burcă, Ștefan Suciu, Roxana Pop, Paul Sâmbotelecan și Larisa Gurzău.

A doua zi, 2 iunie, scena va aparține momentelor susținute de: ,,Muguri de folclor”, coord. prof. Săndel Filip, ,,Flori din Apuseni”, coord. Nicolae Turcu, ,,Mugurii Mintiului”, instr. coregrafi Sanda și Simion Berchi, ,,Formația de călușeri din Valea Drăganului”, instr. coregraf Gheorghe Boca și ,,Școala de super dănțăuși”, instr. coregrafi Alina și Paul Remeș.

„Prin aceste momente artistice prezentate atât copiilor cât și părinților, respectiv bunicilor și tuturor celor care vor alege să-și petreacă cele două zile în Parcul Central din Cluj-Napoca, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj își propune să-i apropie pe copii și tineri de cultura tradițională, cu scopul de a deveni ei înșiși actanți în cadrul proiectelor de acest gen, îndrăgind și practicând, în activitățile extrașcolare, cu precădere, cântecul și jocul tradițional, respectiv cântecul și dansul popular” – precizează organizatorii.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut