Copiii din Bonțida încep anul școlar într-o grădiniță nouă

În pragul noului an de învățământ, primarul comunei Bonțida, Emil Cârhaț ne-a dat o veste bună: începând de luni, 5 septembrie 2022, preșcolarii din centrul de comună vor intra într-un sediu nou de grădiniță.

După cum a recunoscut edilul-șef, este una dintre cele mai moderne și bine dotate grădinițe din zona Clujului, amenajată conform standardelor europene, unde este o plăcere să intri, dar mai ales să petreci trei ani, și ne referim aici la cei 80 de preșcolari care s-au înscris în noul an de învățământ. Aflată la doi pași de centrul civic, noua grădiniță dispune de săli spațioase de studiu și joacă, de sală de mese și toate anexele necesare bunei desfășurări a procesului instructiv-educativ. Unitatea funcționează cu program prelungit, așa cum se întâmplă în marile orașe.

În paralel, constructorii lucrează și la finisarea noii grădinițe în localitatea Răscruci, unde investiția va fi predată beneficiarilor doar în vara următoare. În ceea ce privește școlile, atât la Bonțida, cât și la Răscruci, sălile de clasă au fost zugrăvite și igienizate, iar terenurile de sport din jurul unităților de învățământ au fost reamenajate și puse la dispoziția elevilor.

La nivelul comunei Bonțida școala este frecventată de 700 de elevi, care în noul an de învățământ vor dispune de condiții excelente de studiu. Ambele școli dispun de centrale termice proprii pe gaz metan, iar apa este introdusă în clădirile respective. Seceta prelungită din această vară nu a afectat nivelul apei pe rețeaua Gilău, Primăria comunei a luat din timp măsurile de asigurare a apei de băut în incinta celor două școli. Din acest punct de vedere nu sunt probleme în localitatea care adăpostește renumitul castel Bánffy.

O altă veste bună pe care ne-a dat-o primarul Emil Cârhaț se referă la organizarea Zilei comunei, în data de 11 septembrie 2022. Pentru prima dată manifestările cultural-artistice au loc în zona Obor, reamenajată și modernizată recent prin grija administrației locale. Acolo vor domina cântecul, jocul și voia bună, așa cum ne-am obișnuit deja la Bonțida cu ocazia acestui eveniment sărbătoresc.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut