Controale și amenzi de weekend

Polițiștii din cadrul secțiilor 1-7 ale Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio Pop” și în colaborare cu reprezentanți ai DSVSA au acționat, în perioada 18-19 septembrie, în sistem integrat, pe raza municipiului, în vederea menținerii gradului de ordine și siguranță publică. Activitățile au vizat și verificarea respectării normelor de protecție sanitară, stabilite în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

„Patrulele mixte constituite au acționat în trei etape distincte, respectiv în intervalele orare 09:00 – 14:00, 16:00 – 21:00 și 23:00 – 03:00, în zona piețelor, parcurilor, locurilor de joacă, teraselor, restaurantelor, marilor centre comerciale și supermarket-uri. O atenție deosebită a fost acordată Piețelor Muzeului și Unirii, dar și străzii Piezișă. Au fost legitimate peste 195 de persoane și oprite pentru control în trafic 116 vehicule. De asemenea, au fost verificate, în total, 28 de obiective de interes operativ. Neregulile constatate au condus la aplicarea a 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.737 de lei” – informează IPJ Cluj.

Din totalul amenzilor, 53 au fost aplicate în urma abaterilor de la normele de circulație pe drumurile publice, în acord cu OUG 195/2002R, fiind reținute două permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare. Alte 8 sancțiuni au fost aplicate în conformitate cu Legea 61/1991R, iar 4 în conformitate cu Legea 55/2020.

***

Peste 126 de persoane au fost legitimate și aproape 100 de mașini, controlate, în cadrul unei acțiuni derulate, în perioada 17 – 19 septembrie, de polițiștii orașului Huedin, alături de cei ai Secției 8 Poliție Rurală.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, 37 dintre acestea pentru încălcări ale legislației rutiere. De asemeni, au fost reținute cinci permise de conducere și un certificat de înmatriculare, fiind totodată constatată o infracțiune flagrantă de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

***

În aceeași perioadă, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla și ai Secției 7 Poliție Rurală Gherla au acționat  pe principalele artere de circulație. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 47 de sancțiuni în conformitate cu OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, fiind retrase 9 permise de conducere. Dintre acestea, 8 au fost retrase pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, în comunele arondate, polițiștii au verificat 15 obiective de interes și au legitimat 127 de persoane. Au fost oprite pentru control în trafic 69 de vehicule, fiind aplicate 5 sancțiuni pentru abateri aduse normelor rutiere și reținut un permis de conducere. De asemeni, polițiștii au aplicat două sancțiuni pentru nerespectarea Legii 61/1991R și o sancțiune în conformitate cu OUG 34/2008.

***

Într-o acțiune similară, polițiștii municipiului Turda și ai Secției 9 Poliție Rurală Turda au legitimat 58 de persoane și au verificat 44 de autovehicule.

Urmare a abaterilor constatate, au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 10 pentru abateri aduse normelor de circulație pe drumurile publice și o altă sancțiune în conformitate cu Legea 136/2007. Totodată, au fost reținute două permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

În activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, care au acționat în sistem integrat alături de polițiști.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut