Controale și amenzi de… sfârșit de săptămână

Polițiștii municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, activități de prevenire a comiterii unor fapte antisociale, fiind, totodată, prezenți și în trafic, în scopul impunerii respectării normelor rutiere și combaterii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților derulate în municipiul Dej și în comunele arondate au fost legitimate 140 de persoane și controlate peste 110 autovehicule aflate în trafic. Au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea normelor circulației rutiere, și au fost reținute 3 permise de conducere, dintre care două pentru depășirea limitei legale de viteză și unul pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.

Acțiuni similare au desfășurat și polițiștii orașului Huedin, alături de cei ai Secției 8 Poliție Rurală Huedin.

Aceștia au au legitimat peste 100 de persoane și au verificat în trafic circa 70 de autovehicule. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, dintre care peste 30 pentru abateri constatate în trafic. De asemeni, au fost reținute două certificate de înmatriculare și un permis de conducere.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla și ai Secției 7 Poliție Rurală Gherla au legitimat 200 de persoane, au verificat 90 de autovehicule și au efectuat 112 testări alcoolscopice.

Pentru încălcarea normelor de circulație au reținut 9 permise de conducere, iar în cazul a două autovehicule oprite pentru control în trafic, care au prezentat nereguli tehnice, polițiștii au reținut certificatele de înmatriculare.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 23.000 de lei, cele mai multe pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut