Continuă sancţionarea clujenilor care nu stau în casă

Poliţiştii şi jandarmii clujeni au aplicat, în ultimele 24 de ore, 186 de contravenţii, în valoare de 164.000 de lei, pentru încălcarea ordonanţelor militare pe perioada stării de urgenţă.
„La data de 31 martie a.c., 716 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acţionat integrat pe raza judeţului Cluj, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă. Au fost efectuate acţiuni în trafic, controale la locaţiile de carantinare/izolare, verificări în scopul respectării interdicţiilor impuse pe timpul stării de urgenţă de către societăţile comerciale/persoanele fizice autorizate, precum şi acţiuni de menţinere a ordinii publice. A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.145 de persoane din judeţul Cluj, iar 94 de societăţi comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate. În ultimele 24 de ore au fost constatate 186 de contravenţii, valoarea sancţiunilor fiind de 164.300 de lei. Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei, conform ordonanţelor militare în vigoare”, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de Prefectura Cluj.
În domeniul situaţiilor de urgenţă au fost implicate 34 de cadre ale ISU Cluj în acţiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum şi în activităţi specifice Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.
„În ultimele 24 de ore a fost asigurat transportul pentru 23 de clujeni, în condiţii de izolare biologică, cu mijloace de transport SMURD, spre locurile de carantină sau către unităţile spitaliceşti. La această dată avem 534 persoane în carantină şi 4.276 persoane în autoizolare la domiciliu. Începând cu data de 02.04.2020, capacitatea de testare a aparatelor operaţionale va fi de aproximativ 700 probe/zi”, se mai arată în informarea prefecturii clujene.

Articole din aceeasi categorie