Continuă campania de sterilizare a animalelor de companie din comuna Florești

Anul trecut, Primăria Florești a lansat o campanie de sterilizare gratuită a tuturor câinilor cu stăpân, microcipați și înregistrați în RECS (Registrul de evidență al câinilor cu stăpân) de pe teritoriul comunei. Proiectul pilot a ajuns în al doilea an, și a intrat într-o nouă etapă.

”Ne aflăm în cel de-al doilea an în care derulăm programul pilot, implementat la nivelul comunei Florești, de gestionare a animalelor fără stăpân, dar și de educare a întregii comunități referitor la responsabilitățile ce ne revin atunci când ne asumăm îngrijirea unui animal de companie.

Nu este simplu, dar cred că suntem un model de bune practici în administrația publică locală, atunci când trebuie muncit la educarea noastră a tuturor, ca și comunitate responsabilă, dar și când vine vorba despre derularea unui proiect pe care ne dorim să îl vedem intrat în normalitate.

Campania se va derula în mai multe etape, prima etapă s-a adresat proprietarilor de animale de companie, cu scopul informării referitor la obligațiile ce le revin privind sterilizarea (cu excepția celor cu certificat de origine), înregistrarea câinilor în Registrul de Evidență al câinilor cu stăpân, dar și microciparea animalelor pe care le dețin. A doua etapă din Campanie prevede acțiunile de sterilizare a câinilor fără stăpân, cu scopul reducerii efectivelor abandonate și intrarea în legalitate a deținătorilor de animale de companie.”

Fiecare cetățean interesat poate solicita informații referitoare la sterilizarea animalului de companie la numărul de telefon 0755 019 010. De asemenea, locuitorii pot trimite sesizări cu privire la câinii comunitari sau situații de câini agresivi la numărul unic de telefon 0746 262 282.

Câinii comunitari care creează probleme vor fi ridicați din teren de către personal specializat, deparazitați și vaccinați, ulterior sterilizați și înregistrați, costurile urmând să fie suportate de către administrația locală. Vor fi găzduiți în adăpost și vor putea fi dați spre adopție după o evaluare a stării fizice și de comportament.

Animalele găsite nesupravegheate sau abandonate dar ai căror stăpâni vor fi identificați le vor putea recupera numai după achitarea serviciilor medicale amintite mai sus. În cazul în care se vor constata situații de abuzuri asupra animalelor sau neglijență, vor fi făcute demersuri către instituțiile competente, poliția rurală.

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut