Containere, în loc de cort de triere, la Gherla

La sfârşitul săptămânii trecute, în municipiul Gherla au fost montate două containere noi în zona de triere pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, în parcarea Spitalului Municipal de pe strada Horea.

Până acum, acolo a fost un cort, dar noile containere (unul mare, celălalt mai mic) oferă condiţii mult mai bune pentru trierea bolnavilor, unul  fiind dotat cu trei cabine de duş şi un grup social. Intrarea  în unitatea medicală nu se mai face direct prin poartă, cum se făcea până acum, ci prin aceste containere, realizate de firma Edil OBC  Container din Ploieşti şi montate, prin grija conducerii Spitalului Municipal Gherla, de pompierii voluntari din localitate. Unul din containere a costat Primăria Gherla 39.484 lei, iar celălalt, 14.399 lei. Până în prezent, în corturi (a mai rămas unul în faţa Secţiei pediatrie a spitalului) nu au existat condiţii bune de triere, ba era frig, ba termometrele, din această cauză, dădeau erori. Prin amenajarea acestor containere  se pot executa trieri epidemiologice corecte şi într-un timp record.

Până la începutul acestei săptămâni, în municipiul Gherla au fost în evidenţă 44 de oameni aflaţi în izolare. Majoritatea sunt cetăţeni gherleni sosiţi acasă de la muncă din Italia sau Spania.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie