Consiliul Județean, proprietarul terenului pentru Spitalul de Copii

Consiliul Județean Cluj anunță că a obținut înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului în suprafață de 169.700 mp din zona Becaș pe care va fi edificat viitorul Spital Pediatric Monobloc.

Acest lucru a devenit posibil ca urmare a trecerii imobilului, prin lege, din domeniul public al statului și administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca în domeniul public al județului Cluj.

La finalul lunii septembrie a.c. președintele Alin Tișe și rectorul USAMV, Cornel Cătoi, au semnat protocolul de predare-primire a terenului.-În urma discuțiilor purtate de președintele Consiliului Județean cu ministrul fondurilor europene, noul spital pediatric a fost inclus în lista de investiții strategice din domeniul medical;-Construirea noului spital pediatric din Cluj a fost inclusă și în Planul Regional privind serviciile de sănătate din Regiunea de Nord-Vest a țării.-Consiliul Județean a realizat și recepționat studiile topografic și cadastral, geotehnic și dendrologic pentru amplasamentul viitorului spital.

De asemenea, forul administrativ a transmis Ministerului Fondurilor Europene propunerea de includere a acestui proiect în lista celor care vor fifinanțate cu fonduri nerambursabile prin intermediul Planului Național de Relansare și Reziliență. Prin edificarea Spitalului Pediatric Monobloc, a cărui valoare totală a fost estimată la cca.120 de milioane de euro, Consiliul Județean Cluj va dezvolta un obiectiv medical unic, la standarde europene, în care să  fie reunite toate secțiile pediatrice răspândite în prezent în nu mai puțin de 14 clădiri diferite amplasate pe raza municipiului Cluj-Napoca.

„Situația juridică a terenului este mai mult decât clară și favorabilă, Consiliul Județean devenind proprietar tabular al acestuia. Acest nou pas înainte se adaugă numeroaselor etape pe care le-am parcurs deja, extrem de rapid, în demersul de edificare la Cluj a celui mai mare și mai modern spital pediatric din țară. În acest context, în luna ianuarie 2021 vom lansa concursul de soluții pentru proiectarea spitalului”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut