Consiliul Județean Cluj, acuzații grave la adresa directorului DGASPC Cluj

Consiliul Județean Cluj îl acuză pe directorul DGASPC Cluj, Claudiu Daniel Tămaș de superficialitate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, lucru care ar fi condus la decese în centrele de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice din județul nostru.
„Superficialitatea în exercitarea atribuțiilor de serviciu a directorului DGASPC Cluj, Tămaș Claudiu Daniel, a condus la decese în Centrele de Îngrijire și Asistență a persoanelor vârstnice din județul Cluj. Din cauza faptului că domnul Tămaș Claudiu Daniel nu a solicitat expres anchete epidemiologice riguroase în centrele specializate, unde sunt beneficiari vulnerabili, situația a degenerat și a condus la decese în rândul beneficiarilor. Este foarte important cum se realizează anchetele epidemiologice și cât de corecți sunt angajații în a declara persoanele cu care au intrat în contact. Aceasta era responsabilitatea principală a domnului director și a șefilor de centre, pentru beneficiari, nu să se implice în campania electorală. Decesul persoanelor în vârstă din centrele DGASPC Cluj s-a întâmplat inclusiv din cauza superficialității cu care și-a exercitat atribuțiile domnul Tămaș, pentru că nu a impus respectarea cu strictețe a protocoalelor de prevenire a răspândirii virusului și nu a efectuat verificări constante în centrele specializate”, au transmis reprezentanții CJ Cluj, într-un comunicat de presă.
Aceștia mai precizează că DGASPC Cluj, sub conducerea lui Tămaș Claudiu Daniel, a fost atenționată în repetate rânduri de către președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, că este obligatoriu să notifice către autoritatea tutelară fiecare eveniment deosebit. „Primele cazuri de COVID 19 au fost aduse la cunoștința Consiliului Județean Cluj de către presă, iar directorului Tămaș Claudiu Daniel, destituit ulterior pentru incompetență profesională, i s-a pus în vedere de către președintele Consiliului Județean Cluj să notifice de fiecare dată când apare un eveniment deosebit în instituție. Domnul Tămaș Claudiu Daniel, DESTITUIT DEFINITIV de instanța de judecată, se află în perioadă de preaviz, iar pentru a prelungi durata acestuia, începând din ziua următoare destituirii definitive de către instanța de judecată, a intrat în incapacitate temporară de muncă/concediu medical. De aceeași manieră, tot prin nerespectarea legii, a procedat domnul director și în perioada în care concursurile erau interzise prin lege,în starea de alertă. A demarat și organizat concursuri pentru ocuparea mai multor posturi din instituție, crescând în acest fel riscul de răspândire în rândul populațieia noului coronavirus”, se mai arată în comunicat.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut