Consilier local USR: „Lipsa centurii e unul dintre reproșurile cel mai des auzite ale clujenilor față de administrația locală”

Traficul rutier foarte încărcat e poate, cea mai stringentă problemă cu care se confruntă clujenii, în momentul de față, iar soluțiile întârzie să apară. Metroul sau trenul metropolitan reprezintă variante pe care administrația locală le are în vedere, pentru rezolvarea acestui disconfort, însă ele par cam îndepărtate. Alexandra Oană, consilier local și lider de grup USR în Consiliul Local Cluj-Napoca, este de părere că centura ar fi, în acest caz, prioritară.

„Nu există o soluție unică, pentru a rezolva miraculos problema traficului în Cluj-Napoca. E necesar un pachet complex de măsuri, care să răspundă nevoilor tuturor categoriilor de participanți la trafic și care să aibă în vedere dinamica viitoare a orașului. Din acest punct de vedere toate proiectele de mobilitate urbană sunt necesare, problema e prioritizarea lor și integrarea lor într-un plan coerent.

Din punctul meu de vedere, prioritatea zero este centura metropolitană. E proiectul care va avea cel mai mare impact asupra traficului din Cluj-Napoca, dar, din păcate, e și unul dintre proiectele care acumulează și cele mai multe promisiuni neonorate. Pe bună dreptate, lipsa centurii e unul dintre reproșurile cel mai des auzite ale clujenilor față de administrația locală, aceeași de aproape 20 de ani. În ceea ce privește metroul, expiră în curând și perioada prelungită de depunere a ofertelor pentru proiect. Perspectiva ca acesta să ajungă din faza de proiectare în faza de execuție nu este cea mai optimistă. În plus, modul în care metroul ar putea să rezolve problemele traficului clujean e, hai să spunem, departe de a se bucura de consens în rândul specialiștilor”, a declarat Alexandra Oană.

Despre alte probleme stringente cu care se confruntă clujenii și propunerile cu care USR vine în Consiliul Local pentru a le rezolva, puteți citi mai multe în ediția de marți a ziarului Făclia de Cluj, într-un interviu pe care Alexandra Oană ni l-a acordat.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut