Congres pentru fuziunea USR-PLUS. USR Cluj participă cu 83 de delegați

Sâmbătă are loc Congresul pentru fuziunea USR-PLUS. La evenimentul care se va desfășura online, USR Cluj va participa cu 83 de delegați.

Liderul USR Cluj, Cătălin Sălăgean a declarat că filiala județeană are cei mai mulți delegați, după diaspora, iar mesajul acesteia este unul „puternic pro-fuziune”.

„USR Cluj are 83 de delegați la Congres, suntem filiala cu cei mai mulți delegați, după diaspora. Numărul de delegați se calculează în funcție de scorul obținut la ultimele alegeri (cele prezidențiale). Noi, ca filială, susținem fuziunea. Cred că suntem filiala cu cel mai puternic mesaj pro-fuziune. Speranța noastră e că, atât delegații USR, cât și cei PLUS din restul țării au înțeles necesitatea fuziunii, mai ales că forma actuală de colaborare (alianță) ne consumă foarte multă energie și procesul decizional este greoi. Chiar dacă negocierile pentru locale au fost în impas la un moment dat, nu au existat voci în filială care să conteste vehement fuziunea, eventual și-au exprimat reticența pe anumite chestiuni punctual, dar orientarea a fost clar pro-fuziune”, a declarat liderul USR Cluj, Cătălin Sălăgean, pentru Făclia de Cluj.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie