Conferință: Pluralism cultural și identitate în politica europeană după 1945

Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității „Babeș-Boyai” (Cluj-Napoca) și Rețeaua Europeană Memorie și Solidaritate (Varșovia), în parteneriat cu Institutul Federal pentru Cultura și Istoria Germanilor din Europa de Est (Oldenburg) și Comitetul Maghiar al Memoriei Naționale (Budapesta), organizează în perioada 17-19 mai conferința internațională Cultural Pluralism and Identity in European Politics after 1945.

Scopul conferinței este acela de a supune atenției problematica pluralismului și identității culturale în Europa, precum și modul în care aceste concepte au influențat politicile naționale, transnaționale și supranaționale din 1945 până în prezent. Organizatorii doresc să aducă în discuție relațiile dintre identitățile culturale și politică, mergând de la practici de discriminare și asimilare, până la integrare și adoptarea unor măsuri în vederea conservării pluralismului și a identităților culturale.

În deschiderea evenimentului, istoricul Georgiy Kasianov (Maria Curie-Sklodowska University, Lublin) va sustine prelegerea ”History as a casus belli: the historical roots of the Russia war against Ukraine” (“Istoria ca și cassus belli: rădăcinile istorice ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei”). Conferința se va desfășura în limba engleză și va avea loc în Aula “Regele Ferdinand I” a Facultății de Istorie și Filosofie, de pe str. Napoca, nr.11, începând cu ora 14.00.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut