Concurs regional online de meşteşuguri populare tradiţionale

În perioada restricţiilor impuse din cauza pandemiei, copiii mai au, totuși, ocazia să-şi etaleze talentul în diferite meşteşuguri populare. Avem în vedere ediţia a VIII-a a Concursului regional de meşteşuguri tradiţionale „Micii  meşteri mari”, organizat de Clubul Copiilor Gherla.

Diferenţa faţă de ediţiile trecute este că în  acest an concursul are loc online, o premieră în acest domeniu. Cei care se înscriu la acest concurs pot trimite lucrările prin postarea fotografiei cu creaţia realizată. Concursul se desfăşoară pe secţiunile: prelucrare lemn, modelaj, broderie, ţesătură, icoane pe lemn şi pe sticlă, xilogravură, pictură mobilă, confecţionare piese costume populare, fotografie, artă decorativă şi construcţii machete. Concursul este destinat preşcolarilor, copiilor din clasele pregătitoare – clasa a IV-a, clasele  V-VIII şi elevilor din clasele IX-XII. Deci, patru  categorii de vârstă.

Lucrările se pot trimite până la data de 1 septembrie 2020, pe adresa Clubului Copiilor Gherla. Jurizarea va avea loc la începutul lunii septembrie, cei mai buni artişti fiind premiaţi de organizatori cu diplome. Deja s-au înscis copii din Gherla şi Dej, dar se aşteaptă lucrări şi din partea cercurilor artistice ale cluburilor copiilor din ţară.

Anul trecut, la acest  concurs au participat 6 echipaje din afara judeţului Cluj. Printre concurenţi s-au aflat şi elevi din Horezu, comună vâlceană renumită pentru ceramica locală.

Iată că se pot organiza diferite concursuri artistice online şi în perioada restricţiilor ivite cu ocazia epidemiei actuale; este nevoie doar de iniţiativă şi de interes. În acest sens, Clubul Copiilor Gherla mai are şi alte  întreceri de acest gen în săptămânile următoare.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *