Concurs pentru cei care iubesc natura

Un proiect de responsabilizare socială, derulat la nivel național de Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa (ABA Someș-Tisa) și coordonat de Administrația Națională „Apele Române”, își propune să stimuleze copiii și adulții să petreacă mai mult timp, în natură, lângă un curs de apă, lac sau la malul mării, creând „opere inedite”.

În cadrul proiectului, intitulat „Descoperă Dunărea”, prietenii naturii sunt invitați să participe la un concurs care constă în realizarea de machete, tablouri, obiecte, folosind elemente din natură sau materiale reciclabile. Lucrarea realizată trebuie fotografiată și transmisă organizatorilor, la adresa de e-mail decoperadunarea@gmail.com, pentru a intra în competiția națională desfășurată pe pagina de Facebook – „Descoperă Dunărea”. Termenul limită este 11 septembrie 2020.

„Așa cum Dunărea adună 120 de cursuri de apă, la fel și proiectul «Descoperă Dunărea» își propune să adune ideile și inițiativele tinerilor din toată țara. Fotografiile vor fi postate pe pagina «Descoperă Dunărea» și vor aștepta aprecierile vizitatorilor. Primele cincizeci de imagini aflate în top-ul aprecierilor vor fi răsplătite cu ghiozdane complet utilate” – precizează organizatorii, adăugând: „«Spiridușii pădurii», o comunitate de copii, părinți și educatori din Cluj-Napoca, au răspuns cu entuziasm demersului nostru. Programul educațional dezvoltat de «spiriduși» se bazează pe explorarea naturii, hrana sănătoasă și învățarea prin joc. Totodată, și alți copii din spațiul hidrografic Someș-Tisa s-au apucat de treabă. Astfel, micii artiști au creat obiecte, tablouri și machete, care exprimă grija față de mediu și apă”.

„Descoperă Dunărea” este un proiect inspirat de evenimentul „Danube Art Master”, inițiat de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea. Evenimentul, aflat la a opta ediție, este organizat la nivelul celor zece țări dunărene – Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina.

M. T.

Articole din aceeasi categorie