Concurs de soluții pentru amenajarea Parcului Bună Ziua

Un proiect de hotărâre ce vizează organizarea concursului de soluții pentru amenajarea Parcului Buna Ziua se va afla în dezbatera consilierilor locali clujeni, în cadrul ședinței ordinare din 4 mai. Aceștia vor avea în vedere și aprobarea cuantumului premiilor care urmează să fie acordate.

Municipalitatea argumentează că strategia de dezvoltare urbană urmărește ca municipiul Cluj-Napoca să devină unul dintre cele mai primitoare orașe din Estul Europei, unde atât locuitorii, cât și turiștii să se simtă excelent, iar un aspect esențial în acest sens îl reprezintă dezvoltarea durabilă prin creșterea calității locuirii, a serviciilor, a echipării edilitare și atractivității spațiilor publice. Astfel, prin realizarea acestui obiectiv de investiții, pe lângă reducerea poluăriii, se mai urmărește imbunătățirea condițiilor de viață a locuitorilor orașului și crearea cât mai multor zone de agrement și petrecere a timpului liber.

Scopul concursului este selectarea celei mai bune soluții de amenajare și echipare a Parcului Bună Ziua, acesta reprezentând una dintre cele mai importante piese lipsă din rețeaua de spații verzi, mai ales la nivelul dezvoltării recente din sudul orașului. Municipalitatea mai arată că un prim pas pentru creșterea calității vieții în această zonă s-a făcut în 2020, prin modernizarea infrastructurii de transport auto, velo și pietonal, următoarea etapă necesară în acest sens fiind realizarea acestui parc. Concursul va fi organizat în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, care va acorda consultanță de speialitate și asistență în vederea organizării și desfășurării acestuia în condiții cât mai bune.

Premiul întâi (contractul de proiectare) propus analizei Consiliului Local este în valoare estimată de 2.375.000 lei fără TVA, premiul al doilea – 75.000 lei fără TVA, iar premiul al treilea – 50.000 lei fără TVA.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut