Concurs de creație: „Cu ochii pe pajiști”!

Este un concurs care se adresează studenților și masteranzilor, organizat de Asociația “Grupul Milvus”, care pune la bătaie premii în valoare totală de 2.500 de euro.

„Pajiștile din  România nu doar că se deteriorează de la an la an, dar suprafața lor scade într-un ritm alarmant. Din păcate, perspectiva de viitor nu este una încurajatoare, întrucât în contextul actual al elaborării  Planului Național Strategic 2023-2027, trebuie să subliniem că acesta nu prevede măsuri destule pentru ca pajiștile importante, din diverse zone geografice ale țării, să poată fi menținute. Constatăm că pajiști valoroase sunt transformate în teren arabil sau sacrificate pentru locații de proiecte de extindere  imobiliară sau infrastructură, în mod îngrijorător, multe pentru producere de energie regenerabilă  (parcuri fotovoltaice sau parcuri eoliene). Proiectul nostru a fost construit pe ideea conservării pajiștilor și are mai multe componente: cercetare, conservare, watchdog și monitorizare, dar și educație și conștientizare. Ca să evidențiem de ce sunt importante pajiștile, trebuie să le tratăm în raport cu alte trei concepte, care le conferă caracterul multifuncțional; biodiversitate, practicile agricole de care depind și beneficiile pe care ni le oferă” – spun inițiatorii concursului.

Concursul „Cu ochii pe pajiști” se adresează, în mod exclusiv, studenților și masteranzilor. Aceștia pot aplica individual sau în grup, la două categorii: imagine și video – de la ilustrații, afișe,  infografice, până la animații, dramatizări sau alte tipuri de materiale video. Termenul limită este 22 august 2022, iar tema lucrării trebuie să aibă  legătură cu pajiștile din țara noastră. Aplicanții sunt încurajați să se inspire din oricare dintre subiectele: biodiversitate, practici tradiționale, servicii ecosistemice, legătura omului cu pajiștile.

Între criteriile de jurizare figurează: originalitatea, creativitatea, relevanța  pentru tema propusă și acuratețea științifică.

Cele mai bune 8 lucrări vor fi premiate, expuse în mai multe orașe și publicate pe platformele asociației. Valoarea totală a premiilor este de 2.500 euro.

Detalii despre concurs și procesul de aplicare – pe  site-ul https://pajisti.milvus.ro/ro/proiect/concurs/

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut