Concert caritabil de colinde cu „Psalmodia Transylvanica” și Corala Congregației Surorilor Maicii Domnului

Un concert caritabil de colinde are loc astăzi, 21 decembrie, începând cu ora 14, la Centrul de Cultură Urbană „Casino”, din Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat de Fundația Transilvania Leaders (Cluj-Napoca) iar cei care vor colinda sunt Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica”, al Facultății de Teologie Ortodoxă (Universitatea „Babeș-Bolyai”)- dirijat de păr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, și Corala Congregației Surorilor Maicii Domnului, din cadrul Bisericii Greco-Catolice-dirijor Sr. Dominica.

La spectacolul de colinde și-au anunțat participarea Î.P.S. Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, P.S. Claudiu-Lucian Pop, episcop al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, reprezentanți ai autorităților locale și ai unor instituții publice din Municipiul Cluj-Napoca.

Prezența celor doi ierarhi la eveniment nu face decât să arate că mesajul de unitate transmis la 1 decembrie 1918 de pe Câmpul lui Horea de la Alba Iulia de PS Iuliu Hossu după îmbrățișarea cu PS Miron Cristea nu a fost uitat nici după 103 ani. „Pe cum ne vedeți aici îmbrățișați, frățește, așa să rămână îmbrățișați, pe veci, toți frații români”, spunea atunci Iuliu Hossu. Fundația Transilvania Leaders, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, precum și alte instituții și persoane vor face donații pentru cadouri de Crăciun destinate copiilor internați la Secția Oncologie Pediatrică, Institutul Oncologic „Ion Chiricuță”, din Cluj-Napoca.

Fundația Transilvania Leaders (Cluj-Napoca) este o organizație non-profit care are între obiectivele sale susținerea valorilor perene ale civilizației românești. „Crăciunul exprimă în spiritualitatea românească nu doar religiozitatea organică a Nașterii Domnului Iisus Hristos, ci și o simțire cu totul aparte pe care o trăiesc creștinii. Misterul Sărbătorii Crăciunului este spus și mereu rostit prin splendidele colinde care ne transpun în taina întrupării Fiului lui Dumnezeu, cel “care animă fir de nisip și stea, strop de rouă și om”(Lucian Blaga)”, au transmis reprezentanții Fundației Transilvania Leaders, care țin să folosească acest prilej pentru a le ura tuturor creștinilor CRĂCIUN FERICIT!

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut