Comuna Sânmărtin în prag de iarnă

Ce trebuie să fie mai important pentru un primar în această perioadă decât asigurarea încălzirii spațiilor școlare de pe raza localității pe care o administrează! Asta am constatat zilele trecute și la Primăria comunei Sânmărtin, unde edilul șef Ioan Fărtan a  fost preocupat de montarea noii centrale termice pe lemne la Școala Generală din satul  Cutca, unde  elevii claselor I-VIII au asigurate condiții bune și pe timpul iernii.

Nu au fost uitați nici locuitorii satelor Diviciorii Mici, Măhal și Târgșor, unde zilele trecute au fost refăcute acoperișurile fostelor clădiri de școli care au devenit cămine culturale, locații pentru organizarea unor evenimente de socializare. O inițiativă deosebit de valoroasă, ținând cont că în cele trei localități rurale sediile căminelor culturale au ajuns într-o stare degradabilă.

Primarul Ioan Fărtan ne-a mai dat o veste bună cu privire la introducerea apei potabile în satele Diviciorii Mari, Măhal, Târgșor și Sânmărtin, urmând ca în perioada următoare să fie efectuate branșamentele la gospodăriile populației.

Chiar dacă suntem în anotimpul rece, pe edilii comunei îi preocupă și asfaltarea drumului Diviciorii Mici – Habadoc, o inițiativă bună, care ușurează mult deplasarea mașinilor spre comuna Buza. Sunt preocupări gospodărești, care contribuie la ridicarea nivelului de trai a populației și îmbunătățirea sistemului de gospodărire comunală.

Având în vedere măsurile luate la nivel de Guvern, referitor la economisirea energiei electrice, Primăria comunei Sânmărtin a extins rețeaua de iluminat public cu becuri LED în toate cele opt sate componente, creând condiții bune de deplasare pe timpul nopții.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut