Comuna Iclod va fi supravegheată de o… dronă

Dronele nu se folosesc numai în războaie, ci chiar și la supravegherea vieții cotidiene a unei comune. Edilii comunei Iclod se gândesc deja la procurarea unui astfel de  aparat,   cu scopul de a veghea asupra întregii activități din cele 5 sate componente.

Primarul Iclodului, Emil Pârțoc, prin introducerea dronei dorește să facă ordine  pe raza comunei, mai ales în ceea ce privește menținerea și respectarea curățeniei pe ulițele satelor, dar și în hotarul lor. Având în vedere că gunoiul menajer, săptămânal, cu mașinile firmei clujene se colectează din gospodăriile populației doar o dată, este nevoie de respectarea hotărârilor Consiliului Local în domeniul curățeniei. Dacă acum câțiva ani, pe raza comunei, prin grija Primăriei au fost amenajate nu mai puțin de 18 containere pentru adunarea sticlelor, a cartonului sau a materialelor din plastic, între timp acestea au fost retrase, oamenii colectând toate aceste materiale refolosibile în gospodăriile proprii, de unde sunt transportate periodic. Fiecare cetățean cunoaște atribuțiile în acest sens și nu mai împrăștie gunoaiele pe malul păraielor sau la marginea drumurilor, în șanțuri, așa cum s-a procedat nu demult. Asta doresc să evite edilii comunei Iclod, prin supravegherea cotidiană cu drone a modului de a păstra curățenia de populația celor 5 sate, iar cei care comit nereguli să fie trași la răspundere pe baza imaginilor realizate.

O inițiativă pe cât de lăudabilă, pe atât de eficientă. Iată, tehnologia modernă este aplicată și de administrațiile locale de pe Valea Someșului Mic. Cel puțin la Iclod, în acest an vom admira și această noutate. Și poate că exemplul Iclodului va fi urmat și de alte Primării din județul Cluj.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut