Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduță” Cluj-Napoca

12 elevi în Orchestrele române de Tineret!

Revin cu mare plăcere asupra elevilor Colegiului de Muzică ”Sigismund Toduță”-director dr. Hilda Iacob-, asupra rezultatelor pe care aceștia le obțin în diferite competiții naționale sau internaționale, rezultate profesionale care le atestă talentul, munca și interesul dar și responsabilitatea cu care profesorii de specialitate se apleacă asupra lor. Sunt îndrumări care an de an se certifică prin selecții și premii pe scene de concert din țară sau de peste hotare. Cu o subliniere, sunt rezultate care atestă și faptul că părinții sunt alături de copii în împlinirea viselor.

Cel mai recent exemplu de calitatea a pregătirii, respectiv de seriozitate în pregătire, vine din recenta selecție pentru Orchestrele române de Tineret, ediția 2021. Cu alte cuvinte, 12 elevi au trecut selecția, mie rămânându-mi doar menționare lor, cu sublinierea aprecierilor.

Orchestra JUNIOR: Ciolacu Dorin (vioară, clasa profesor Diana Poptean) Cuşmir Filip (vioară, clasa prof. Diana Blaga), Spătar Briana (vioară), Ahmed Milan (violoncel, clasa prof. Daniel Demian), Badea Rebeca (flaut), Vădan Sara (; vioară; rezervă)

Orchestra SINFONIETTA: Şiclovan Rareş (vioară, clasa prof. Doina Todoruț), Torge Mara (vioară, clasa profesori Corina Marc și Angela Albu), Lăpuşte Marta (vioară), Savu Rianna (flaut), Drăgan Petra (vioară; rezervă), Cutinici Paul (corn; rezerva).

Tot ce îmi rămâne și ne rămâne este să sperăm că-i vom vedea în recitaluri și concerte, calea spre studii peste hotare fiindu-le deschisă.

Demostene ȘOFRON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut