Clujul cu flori, la a șasea ediție

Locuitorii Clujului sunt invitați să participe la transformarea orașului lor într-un spațiu „mai plăcut vederii”, prin decorarea ferestrelor, balcoanelor și grădinilor cu flori. Munca lor va fi răsplătită de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului prin premierea celor mai deosebite proiecte florale.

În 1 iulie, asociația a dat startul celei de-a șasea ediții a concursului „Clujul cu flori”, c concurs ce se va finaliza în 30 septembrie.

„Cei doi ani de pandemie au afectat oarecum proiectul nostru prin scurtarea perioadei lui de derulare, dar ne bucurăm să revenim anul acesta la forma lui extinsă, așa cum am gândit-o la înființare. Bucuria ne este cu atât mai mare cu cât am observat că inițiativa noastră a avut ecou în rândul clujenilor, dovadă stând an de an numărul tot mai mare de amenajări florale înscrise în concurs. Suntem pe drumul cel bun și credem în continuare că Clujul poate deveni un oraș al florilor cu ajutorul tuturor locuitorilor lui, fie că sunt cetățeni simpli, fie companii sau instituții publice’’, declară Gergely Balázs, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

Toți cei care doresc să participe la concurs își pot înscrie proiectele pe site-ul www.orasulfrumos.ro sau pot trimite imagini cu amenajărilor lor peisagistice în mesaj privat, pe paginile de Facebook (română, maghiară) ale proiectului: www.facebook.com/clujulcuflori / www.facebook.com/viragos.kolozsvar

Premiile anunțate pentru anul acesta vor recompensa: cea mai frumoasă fațadă de casă / instituție publică / companie; cea mai frumoasă fereastră; cel mai frumos balcon; cea mai frumoasă grădină / curte / spațiu verde din fața blocului; cea mai frumoasă grădină urbană de plante aromatice și legume sau fructe; cel mai frumos proiect floral din județul Cluj. De asemeni, asociația va oferi un premiu special, la fel ca în fiecare an.

Desemnarea proiectelor câștigătoare se va face în prima jumătate a lunii octombrie. Potrivit celor anunțate de organizatori, criteriile de jurizare vor ține cont în special de amplasarea, cromatica și formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite și maniera în care acestea se armonizează cu mediul în care au fost amplasate.

Înființată în 2017, Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului își propune să contribuie la „crearea unui spațiu vital sănătos, plăcut, de bun-gust și estetic”, cu ajutorul și cu participarea activă a cetățenilor urbei, iar Clujul să fie „nu numai un oraș modern, în sensul de azi al cuvântului, și plin de posibilități, ci și unul care corespunde standardelor occidentale în ceea ce privește esteticul și frumosul”.

Proiectul „Clujul cu flori” este finanțat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca și de Bethlen Gábor Alap din Ungaria.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut