Clujenii – vicecampioni naționali la tranzacții online

În primele nouă luni ale anului în curs, numărul tranzacţiilor online efectuate cu cardul a crescut cu 50% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, Clujul situîndu-se pe a doua poziție în țară în privința numărului de tranzacții efectuate.

Conform unui strudiu efectuat de Netopia Payments, valoarea totală a tranzacţiilor online cu cardul s-a majorat cu aproximativ 55%, iar valoarea medie a unei astfel de proceduri a fost de 240 de lei, , în creştere cu 15%, comparativ cu intervalul similar de anul trecut.
În intervalul ianurie – septembrie, 68% din totalul tranzacţiilor procesate au fost realizate de pe dispozitive mobile, iar aproape o treime (32%) de pe desktop. Cele mai multe dintre plăţile online au fost realizate de bărbaţi, în proporţie de 56% din total.
În topul regiunilor în care s-au înregistrat cele mai multe tranzacţii electronice în această perioadă, pe primul loc se află Bucureşti cu o pondere de 36%, urmat de judeţele Cluj – cu 10,5%, Timiş (8,5%), Braşov (6%) şi Iaşi (4%).
Pe categorii de produse şi servicii pentru care românii au făcut cel mai des plăţi electronice cu cardul în perioada ianuarie – septembrie 2021, în top se află: utilităţile, retailul alimentar, IT&C, asigurări şi mobilă.
Cea mai aglomerată lună din punct de vedere al volumului de tranzacţii procesate a fost iulie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut