Clujeanul Vlad Pop: Ascensiune pe Kilimanjaro, pentru a ajuta 200 de copii cu diagnostice grave

Clujeanul Vlad Pop anunță că va porni vineri, 26 august, spre Tanzania, pentru ascensiunea pe Kilimanjaro (5.895 m), cel mai înalt munte al Africii.

La fel ca toate țintele pe care și le propune, indiferent că sunt maratoane, ultramaratoane sau ascensiuni montane, și aceasta este tot pentru copiii cu diagnostice grave ai Asociației Magic, pentru care, de doi ani și jumătate, fiecare pas al sportivului se metamorfozează în burse educaționale MagicEDU (în valoare de 500 de lei, lunar). Prin ascensiunea de acum pe Kilimanjaro, despre care nădăjduiește că va inspira cât mai mulți oameni să sprijine acești copii, Vlad Pop își propune să asigure bursele MagicEDU pentru 200 de copii, și anul viitor.

În 2 septembrie, odată cu steagul taberei MagiCAMP, pe care Vlad îl va duce pe Kilimanjaro, va flutura acolo sus, pe Vf. Uhuru, și mesajul de speranță pentru acești copii.

„Ionuț, unul dintre cei 200 de copii pentru care Vlad aleargă, este din Sighetu Marmației, are 14 ani și a moștenit de la mama lui talentul la desen. Iubește să deseneze, iar harul ăsta i-a fost terapeutic pentru suflet, în lungile perioade de spitalizare, în lupta cu leucemia. Avea doar 9 ani pe atunci și desena doar în creion. Apoi, după ce boala a intrat în remisie, Ionuț și-a dorit să meargă la un club de pictură, să învețe să picteze pe sticlă și pe pânză, în acrilic și ulei. Bursa MagicEDU, pe care o primește încă de la începutul proiectului, l-a ajutat să-și împlinească această dorință și să investească în talentul lui nativ. Deja participă la concursuri, câștigă premii peste premii și împărtășește mereu reușitele lui. Cu premii sau fără, oricum Ionuț e un câștigător, pentru că în doar 14 ani a avut deja de înfruntat cele mai vitrege anotimpuri ale unei vieți de om și a răzbit prin toate. Acum e vară în sufletul lui: e sănătos și fericit. Iar noi – spun cei din Asociația Magic – foarte recunoscători și emoționați că am putut contribui la asta”.

Traseul lui Vlad pe Kilimanjaro

În 28 august, Vlad spune că va pleca, împreună cu șerpașul Manasseh Mbise, din tabăra Umbwe (situate la 1800 m altitudine) spre poarta Umbwe (2.850 m). Traseul, de 11 km, se parcurge în aproximativ patru ore, prin junglă. De acolo se vor îndrepta spre tabăra Barranco (3.900 m) – încă 6,3 km, în mai puțin de patru ore.

În ziua următoare vor urca de la Barranco spre Karanga (3995 m) – o distanță de 5.3 km, în mai puțin de trei ore. În a patra zi, după o ascensiune de alți 3.9 km, vor ajunge în tabăra Barafu (4.673 m), iar la ora 23:00 vor porni spre summit, pe traseul de 4.9 km.

Dacă vremea pe Kilimanjaro va fi bună, în 2 septembrie, la ora 7:00 dimineața, Vlad va ridica steagul copiilor Magic pe vârful Uhuru (5895 m).

Întreaga ascensiune va putea fi urmărită pe https://share.garmin.com/54GVG. Iar cei pe care povestea lui Vlad îi inspiră să întindă copiilor o mână de ajutor, o pot face accesând https://galantom.ro/fundraising_pages/view?id=26731&organization_subdomain=magicamp sau trimițând un SMS, la 8844, cu mesajul BURSĂ (2 euro/lună).

***

Bursele MagicEDU (în valoare de 500 de lei, lunar, inclusiv pe perioada vacanțelor) susțin continuarea educației copiilor cu diagnostice grave, după revenirea de la tratamentele chinuitoare, pentru a-și putea atinge potențialul și urma visurile, fără să le stea în cale și dificultățile financiare aferente bolii.

„Am început proiectul MagicEDU în 2020, cu 100 de copii, în 2021 am crescut la 150, iar anul acesta susținem lunar educația a 200 de copii grav bolnavi. Nu am fi reușit asta fără voi, toți cei care ați avut încredere în Magic și v-ați întins mâinile de ajutor (și) către acest proiect. Tot împreună, vom continua să o facem și în 2023. Acești copii curajoși nu încetează nici o clipă să lupte, să viseze și să muncească pentru visurile lor. Cum am putea noi înceta să le fim alături? În plus, bursele educaționale MagicEDU sunt o investiție pe termen lung – nu doar în viitorul acestor copii, ci și în viitorul nostru, ca societate. Mulțumim tuturor celor care ați înțeles asta și sprijiniți acest proiect, precum și tuturor celor care vă veți alătura de acum încolo. În rețeaua magică a binelui, nici un gest de implicare nu e prea mic. Magia e în puterea lui Împreună” – este mesajul transmis de Vlad & echipa Magic.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut