Cluj-Napoca, modernizat cu bani europeni

Emil Boc atrage atenția că până acum, au fost depuse proiecte de peste 116 milioane de euro de către Primăria Cluj-Napoca în cadrul PNRR. Prin aceste inițiative se urmărește, printre altele, dezvoltarea infrastructurii educaționale, din domeniul sănătății, infrastructura pentru transportul verde, inclusiv piste pentru biciclete, dar și cea sportivă. Nu în ultimul rând, nu este uitat nici domeniul digitalizării.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a depus până acum proiecte în valoare de 116.472.019 euro pentru finanțare în cadrul PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). Proiectele se încadrează în următoarele componente: C3 – Managementul deșeurilor: 10.865.786,52 euro cu TVA; C5 – Valul renovării: 81.954.310,16 euro cu TVA; C10 – Fondul local: 19.301.049,98 euro cu TVA; C15 – Educație: 4.350.872,36 euro cu TVA.

Proiectele vizează: reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice – depuse până acum: pentru 33 blocuri de locuințe (1.561 apartamente) și 34 clădiri publice (școli, grădinițe, creșe); dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare (în parteneriat cu comuna Florești) – 18 autobuze electrice articulate (18m) cu 18 stații lente de încărcare și 6 rapid; infrastructură pentru transportul verde – inclusiv piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan; construirea creșei din cadrul proiectului complex „Dezvoltare infrastructură educațională (hub educațional) și de sănătate (unitate de sănătate – centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltare infrastructură sportivă (bazin de înot, bază sportivă) și pădure-parc în cadrul cartierului Borhanci”; construirea de insule ecologice digitalizate; înființarea de centre de colectare prin aport voluntar.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut