Cluj-Napoca, la un târg internațional de imobiliare, la Munchen

Aleșii locali clujeni vor supune votului un proiect de hotărâre privind însușirea protocolului de colaborare și alocarea sumei de 110.000 de lei, fără T.V.A., respectiv 130.900 de lei, cu T.V.A. pentru participarea municipalității clujene la Târgul Internațional de Investiții și Imobiliare EXPO REAL, München, Germania, în perioada 4-6 octombrie 2023.

Târgul Internațional de la Munchen este cel mai mare târg de proiecte imobiliare din Europa și cel mai important târg de promovare a regiunilor și polilor de dezvoltare în fața reprezentanților de top ai mediului de afaceri.

În acest an, Cluj-Napoca aniversează 10 ani de participare la Forumul Internațional Expo Real, dedicat sectorului strategic Investment, Urban and Ragional Developement, tema acestei ediții fiind Cluj-Napoca, 10 years of partnership for developement in Europe.

La ultima ediție, evenimentul găzduit de Messe Munchen a reunit 1885 de expozanți din 33 de țări, factori de decizie din mediul privat și autorități publice, 39923 de participanți din 73 de țări, și peste 100 de conferințe și wotk-shopuri. Într-o suprafață de 75.000 mp în 7 hale expoziționale au fost prezentate toate clasele de active aferente dezvoltărilor urbane majore – logistic, industrial, rezidențial, birouri, educațional, dar nu numai, fiind promovate companiile, soluțiile, și tehnologiile aplicate în dezvoltări urbane.

Considerăm că participarea activă a municipalității la Târgul Expo Real Munchen este un bun de promovare a proiectelor de parteneriat public-privat ale primăriei în rândul investitorilor europeni cu scopul de a sprijini și coagula inițiativele private cu rol de creștere economică, având în vedere impactul participării municipiului Cluj-Napoca, între 2013-2022 la principalul forum european de networking, inovare și creație, dedicat industriilor de dezvoltare urbană.

Impactul socio-economic al acestei acțiuni de poziționare internațională și de schimb de experiență la nivel executiv este un factor major de consolidare și maturizare pe termen mediu și lung a mediului economic privat și al autorităților locale și regionale”, argumentează municipalitatea.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut