Cluj-Napoca: Dispozitive cu dezinfectanţi în staţiile de transport public

Primarul Emil Boc a anunțat luarea a noi măsuri de protecție, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Astfel, pe lângă dezinfectarea spațiilor publice și a scărilor de bloc, municipalitatea a decis dotarea stațiilor de autobuz și a piețelor cu dispozitive cu dezinfectanți.

Pentru început, măsura a fost aplicată în stațiile cele mai aglomerate din oraș. „Este un proiect care vizează amplasarea de dispozitive cu dezinfectanți în stațiile de transport în comun și piețe. În 15 stații, în cele mai aglomerate din oraș, deja s-au montat și la locațiile din piețele agroalimentare din municipiul Cluj-Napoca, astfel încât oamenii să aibă posibilitatea de a-și dezinfecta mâinile”, a declarat primarul Emil Boc.

În paralel, în oraș, continuă și dezinfectarea spațiilor publice, a străzilor, trotuarelor și dezinfecția la blocuri. În ceea ce privește nemulțumirile unor clujeni legate de modul în care se face dezinfecția la scările de bloc, Boc a precizat că numai acolo unde asociațiile de proprietari răspund la telefon și își desemnează reprezentant care să fie prezent la acțiunea de dezinfecție, se programează acele activități. Vă reamintimn că în conformitate cu prevederile art. 6, alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 4/29.03.2020, Primăria  municipiului Cluj-Napoca a alocat 7 milioane de lei pentru acțiunea de dezinfectare a blocurilor de locuințe. În acest moment, în oraș, sunt 2.030 de blocuri care au cel puţin câte 20 de apartamente şi 3.795 de blocuri cu câte 6 apartamente. O operațiune costă circa 1 milion de lei şi este nevoie de 8-10 zile pentru întreg municipiul. Săptămâna trecută, primarul Emil Boc preciza că acțiunea de dezinfecție va începe cu cartierele cele mai mari: Mănăştur, Mărăşti, Gheorgheni, Grigorescu, Zorilor.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie