Cluj: Cresc atât numărul bolnavilor, cât şi al contravenţiilor

Potrivit unei informări a prefectului judeţului Cluj, Mircea Abrudean, numărul bolnavilor confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus a crescut, miercuri, la 78, cu patru cazuri mai multe decât în ziua precedentă. De asemenea, poliţiştii clujeni au aplicat 244 de contravenţii ca urmare a încălcării măsurilor privind restricţionarea circulaţiei conform Ordonanţei Militare în vigoare. De exemplu, miercuri, la magazinul Dedeman, pentru a cumpăra un robinet s-au deplasat patru persoane din aceeaşi familie, iar un alt cetăţean s-a arătat deranjat atunci când i s-a solicitat să prezinte declaraţia pe propria răspundere şi actul de identitate.

Numărul cazurilor de clujeni depistaţi pozitiv cu COVID-19 a ajuns, miercuri, la 78, cu patru mai mulţi decât în ziua precedentă. „Situaţia epidemiologică în judeţul Cluj se prezintă astfel: 534 persoane în carantină, 1.200 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 78 persoane depistate pozitiv cu COVID-19 din judeţul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca”, se arată într-o informare trimisă de prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore au fost constatate 244 de contravenţii, semn că încă mai sunt destule persoane care nu respectă măsurile impuse. De pildă, ieri, la magazinul Dedeman, o persoană s-a arătat foarte deranjată fiindcă un reprezentant al Poliţiei i-a solicitat declaraţia pe propria răspundere şi actul de identitate. Cetăţeanul a umplut trei cărucioare mari cu materiale de construcţii şi a blocat singura cale de acces în magazin. Bărbatul a fost rugat să uzeze de mască şi mănuşi, însă a motivat că le-a lăsat în maşină. Când i s-a atras atenţia asupra riscului la care se supune şi la care îi supune pe ceilalţi, individul a luat în derâdere recomandările făcute de către poliţişti. Moment în care a fost sfătuit să lase miştocăreala. De asemenea, poliţiştii clujeni au constatat că pentru a cumpăra un robinet, la acelaşi magazin s-au deplasat nu mai puţin de patru persoane. “Putem înţelege că există anumite nevoi şi situaţii în care oamenii trebuie să părăsească domiciliul, dar le recomandăm să nu vină la magazin patru-cinci persoane pentru a cumpăra ceva”, au mai spus reprezentanţii Poliţiei.

„În ultimele 24 de ore au fost constatate 244 de contravenţii, valoarea sancţiunilor fiind de 583.110 lei. Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei conform Ordonanţei Militare în vigoare”, se mai arată în informarea prefectului de Cluj.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie