Clinica din Cluj-Napoca unde medicii au avut o noapte de Revelion liniștită

Noaptea de Revelion 2023 a fost pentru personalul Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca una, relativ, liniștită. Și asta pentru că au avut de gestionat doar două cazuri de urgență oftalmologică pe fondul folosirii petardelor. Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca au declarat pentru Făclia că în noaptea dintre ani la UPU nu s-a prezentat 17 persoane cu afecțiuni oftalmologice. Dintre acestea doar două persoane au fost cu leziuni ca urmare a vătămărilor corporale cauzate de utilizarea petardelor. Practic a fost o noapte de Revelion calmă din punct de vedere al urgențelor oftalmologice, comparativ cu anii trecuți când se înregistrau mai multe cazuri de acest tip.

O explicație pentru lipsa acestor incidente ar fi măsurile de la sfârșitul anului 2022 întreprinse de polițiști în vederea combaterii comerțului ilegal cu obiecte pirotehnice .

IPJ Cluj a precizat că în perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, principala preocupare a oamenilor legii a vizat combaterea infracțiunilor dar și a faptelor contravenționale.

Astfel, polițiștii au desfășurat aproximativ 290 de intervenții pentru a asigura ordinea publică. Cu această ocazie au fost constatate 27 de infracțiuni la regimul materialelor explozive, fiind confiscate 5000 de kg de materiale pirotehnice de peste 320.000 lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut