CJ a început extinderea Parcului Etnografic Hoia

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat, joi, că a început proiectul de revitalizare şi extindere a primului muzeu etnografic în aer liber din România, Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Hoia, în cadrul unei investiţii de circa 12 milioane de euro.

„Consiliul Judeţean Cluj a început proiectul de revitalizare şi extindere a primului muzeu etnografic în aer liber din România, Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Hoia. Prin intermediul unei investiţii de circa 12 milioane de euro, acesta va fi extins cu 30 de hectare, urmând a avea o suprafaţă de 42 de hectare, aproape triplă faţă de cea actuală (…) Lucrările au debutat cu amenajarea peisagistică a pajiştii de est, prin plantarea primilor 58 de copaci, carpen, brad şi pin. În total, nu mai puţin de 1200 de arbori vor fi plantaţi pentru a delimita zona de agrement de parcul industrial din vecinătate”, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, susţine că prin acest proiect unic se urmăreşte creşterea calităţii vieţii locuitorilor.

„Am dat startul unui proiect unic la nivel naţional, care vizează, în principal, creşterea calităţii vieţii clujenilor. Prin ineditul multora dintre componentele sale, această pădure-parc va deveni un important punct de atracţie şi locul ideal de practicare a numeroase activităţi în aer liber”, a precizat Alin Tişe.

Potrivit CJ Cluj, în cadrul proiectului ce vizează Pădurea-Parc Hoia urmează să fie amenajate pajiştea cu scenă în aer liber, promenada Muzeului Etnografic, Bike – Park Hoia, locuri de joacă pentru copii, o pârtie de săniuş, trasee pentru biciclete şi alei pietonale, un circuit de gimnastică în aer liber cu sistem de iluminat nocturn, locuri speciale pentru picnic şi grătar, parc canin etc.

În cadrul proiectului urmează să mai fie realizate drumurile şi aleile de acces, un spectaculos sat de vacanţă în cadrul căruia toţi cei interesaţi vor putea deprinde meşteşuguri tradiţionale, un centru pentru vizitatori şi o clădire administrativă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut