Ciuperci halucinogene descoperite în bagajele unui bărbat, pe Aeroportul Cluj Napoca

Polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Cluj-Napoca au depistat un cetățean american care intenționa să intre în România, pentru a participa la Untold, având în bagaj un pliculeț ce conținea substanțe halucinogene.

„În data de 08.09.2021, la PTF Aeroport Cluj-Napoca, s-a prezentat, pentru a intra în țară din direcția Frankfurt, un cetățean  SUA, în vârstă de 36 de ani. La controlul de frontieră, în baza unei analize de risc și având în vedere că bărbatul manifesta un comportament agitat, acesta a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunțit. În urma verificărilor efectuate asupra bagajului personal, s-a descoperit un plic transparent care conținea mai multe fragmente vegetale (ciuperci), despre care existau suspiciuni că sunt halucinogene. Persoana în cauză a declarat că intenționa să meargă la un festival, în municipiul Cluj-Napoca, și că substanțele respective erau folosite în scop terapeutic” – informează Poliția de Frontieră.

Conform sursei citate, produsele au fost ridicate și trimise la expertizare către laboratorul de specialitate, care a confirmat că substanța vegetală conține psilocină (drog de mare risc).

În cauză  se derulează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT, pentru introducerea sau scoaterea din țară  de droguri de risc, fără drept. Totodată, cetățeanului american nu i s-a permis continuarea călătoriei.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut