Cinematograf la Bonțida

În ciuda pandemiei și a restricțiilor impuse unor manifestări cu publicul, edilii comunei Bonțida acordă o mare atenție artei și culturii.

După ce a pus la punct căminele culturale din localitățile Răscruci și Bonțida, Primăria dorește să dezvolte aria instituțiilor de pe raza comunei. Chiar zilele trecute am aflat de la primarul Emil Cărhaț că un cinematograf urmează să fie inaugurat în premieră, la Bonțida, o veste  bună pentru amatorii de cinefilm din comună. Locația pentru proiecția de filme este la Căminul Cultural din localitate, iar inaugurarea este prevăzută la începutul lunii martie. Deschiderea va fi marcată printr-o festivitate, la care este așteptat cunoscutul actor Dorel Vișan, fiu al comunei, precum și personalități ale culturii clujene, invitate de poetul Sandu Cătinean, care este și inițiatorul acestui proiect, și de primarul Emil Cărhaț. Noul cinematograf va funcționa în baza unei colaborări cu firma Event Movies din Cluj-Napoca, prin implicarea Primăriei și Consiliului local Bonțida.

Să nu uităm că, în anii 60, la Castelul Banffy din Bonțida s-au turnat secvențe din filmul Pădurea Spânzuraților, în regia lui Liviu Ciulei. Pitoreasca localitate de pe Valea Someșului este cunoscută și prin această producție cinematografică premiată la marile festivaluri internaționale.

Iată că se pot  realiza lucruri frumoase și interesante din domeniul culturii și în mediul rural, este nevoie doar de interes și de preocupare din partea administrației  locale.

La Bonțida în ultimii ani au fost organizate manifestări artistice de larg interes, onorate de mii de oaspeți din țară și străinătate, iar căminele culturale din comună arată ca și la oraș (dacă nu mai bine, să comparăm doar cu cel de la Gherla!).

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut