Cinci dosare penale la Cluj pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Poliţiştii clujeni au întocmit, de la debutul pandemiei până în prezent, cinci dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, a anunţat Prefectura Cluj. De asemenea, în cursul zilei de joi au fost aplicate 283 de sancțiuni contravenționale în valoare de 394.571 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanței militare în vigoare.
„În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 20 de cadre ale ISU Cluj, pentru acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și pentru desfășurarea activității specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. În ultimele 24 de ore, a fost asigurat transportul pentru 22 de clujeni, în condiții de izolare biologică, cu mijloace de transport SMURD, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.
De asemenea, au fost primite peste 500 de apeluri din partea clujenilor, care au primit informații medicale prin intermediul continuliniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de la cadrele medicale desemnate de Direcția de Sănătate Publică în acest sens. În prezent avem 526 persoane în carantină, 4.449 în izolare la domiciliu’’, a transmis Prefectura Cluj.
57 de clujeni confirmaţi cu coronavirus
La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca s-au internat până acum 105 pacienți cu coronavirus, a anunțat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean. Dintre aceștia, doar 57 sunt clujeni, restul provenind din alte județe. Dintre cele 105 de cazuri internate la spitalul clujean, 11 au fost deja declarate vindecate. De asemenea, s-a înregistrat și un deces, cel al femeii de 76 de ani din localitatea Vâlcele, comuna Feleac.
Printre ultimele cazuri confirmate cu coronavirus în judeţul Cluj se numără cel al şoferului de autobuz de pe ruta Feldioara Cluj-Napoca.
Din datele primite de la Primărie reiese că șoferul, Both Tibor, ce asigură transportul zilnic al persoanelor de la Cătina – Cluj – Napoca, pe ruta Apahida – Căianu – Mociu – Cămărașu – Cătina, a fost diagnosticat pozitiv cu virusul COVID – 19.
Acesta a luat virusul de la o persoană întoarsă recent din străinătate, și care a luat bilet de călătorie de la șofer.
Simțindu-se rău, conducătorul auto a mers la medicul de familie din Cătina, care l-a trimis la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj – Napoca, unde a fost diagnosticat și internat cu acest virus.
Prefectul Mircea Abrudean a declarat pentru Făclia că niciuna dintre persoanele cu care şeferul a intrat în contact nu au fost confirmate pozitiv cu COVID-19
La nivel național, un număr de 2.738 de persoane au fost confirmate, până în prezent, în România, cu noul coronavirus, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
De la ultima informare transmisă de GCS au fost înregistrate alte 278 de cazuri noi de îmbolnăvire.
Dintre persoanele infectate, 267 au fost declarate vindecate şi externate: 58 – la Timiş, 91 – la Bucureşti, 23 – Caraş Severin, 8 – Dolj, 20 – Prahova, 13 – Constanţa, 28 – Iaşi, 8 – Cluj, 5 – Braşov, 5 – Galaţi, 2 – Bihor, 1 – Brăila, 1 – Mureş, 1 – Neamţ, 1 – Alba, 2 – Argeş. La ATI sunt internaţi 78 de pacienţi.
94 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit.

Articole din aceeasi categorie