Cifre bune pentru aeroportul clujean: atingea pentru a patra oară pragul de 2 milioane de călători

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit vineri pasagerul său cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2022.

Aeroportul clujean atinge pentru a patra oară în istoria sa pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, realizare deosebit de importantă ce se datorează atât strategiei de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, cât și extinderii rețelei de rute respectiv a numărului de operatorii aerieni.

Pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2022, a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian Turkish Airlines de la Istanbul la Cluj-Napoca. Norocosul pasager este un băiețel de 10 ani, elev la Școala Ion Agârbiceanu din Cluj-Napoca. El a fost selectat în timpul călătoriei sale spre Aeroportul Internaţional Cluj și premiat în prezenţa reprezentanților companiei aeriene, reprezentanţilor Consiliului Județean Cluj,  a reprezentanţilor celorlalte autorităţi locale şi instituţii sau organizaţii partenere.

El a declarat că nu se aștepta la o astfel de primire la coborârea din avion. „M-am bucurat. Nu știam ce mă așteaptă. Am fost în vacanță în Istanbul”, a spus Gabriel, precizând că e cel mai special eveniment al său.

 

Domnul David Ciceo, directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, a precizat următoarele că povestea de succes a Aeroportului Internaţional Cluj continuă cu o nouă filă de istorie scrisă în 7 octombrie şi cu noi recorduri de pasageri stabilite în 2022. „Anul acesta, luna august a fost cea mai bună lună din istoria de peste 90 de ani aeroportului clujean, în care s-au înregistrat peste 338.000 de pasageri, iar în 8 august 2022 am avut parte de o premieră absolută, odată cu recordul de 12.288 pasageri transportaţi de pe aeroport într-o singură zi. 

Depăşirea pragului de 2.000.000 de pasageri la nivelul anului 2022, este o performanţă care ne onorează dar şi o provocare de a continua eforturile de recuperare cât mai grabnică a traficului aerian existent înainte de pandemie. Doresc să le mulţumesc tuturor pasagerilor, colaboratorilor, partenerilor şi întregii echipe a aeroportului pentru contribuţia deosebită din cadrul proiectului ambiţios, dar perfect realizabil, de a fi unul din aeroporturile reper ale Europei, la categoria sub 5 milioane de pasageri anual“, a declarat David Ciceo.

Rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre peste 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice ale sezonului.   

 

La rândul său, Burçin Demirezenler, director de vânzări în cadrul Turkish Airlines, a transmis cu această ocazie că se bucură de faptul că pasagerul cu numărul 2 milioane înregistrat anul acesta pe Aeroportul Internaţional Cluj a fost transportat de la Istanbul la Cluj-Napoca, cu un zbor Turkish Airlines. „Spre deosebire de aniversările anterioare, pasagerul de anul acesta este un copil care a călătorit însoţit de părinții săi, ceea ce înseamnă că zborurile şi călătoriile sunt apreciate la orice vârstă şi suntem siguri că experienţa de astăzi va fi una memorabilă pentru acesta!”, a spus reprezentantul Turkish Airlines.

Consilierul județean Marinela Marc a ținut să precizeze că Aeroportul Internațional „Avram Iancu” este o investiție importantă a Consiliului Județean Cluj deoarece oferă conexiuni și legături cu toată lumea. „Ne dorim să creștem și să fim competitivi nu doar în Transilvania ci și în această zonă a Europei unde competiția este foarte mare. Sunt convinsă că lucrurile bune pe care le faceți aici vor continua să producă efecte iar noi să vă sprijinim să dezvoltați aeroportul astfel încât să aduceți cât mai multe companii”, a declarat Marinela Marc.

La rândul său, consilierul județean Alexandru Cordoș a spus că deliberativul județean Cluj va continua să susțină dezvoltarea aeroportului deoarece pe lângă faptul că este un ambasador important al României și al clujului este un important factor de dezvoltare.

.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut